18 / 05 / 2024

Emeklilerin maaşlarına beklenen zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte o tablo…

Emeklilerin maaşlarına beklenen zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte o tablo…

Milyonlarca emekli, 2023 yılı ocak ayında maaşlarına yapılacak olan zammı büyük b ir heyecan içerisinde merak ediyor. Peki ocak ayında hangi emeklinin maaşı kaç lira olacak? İşte detaylar…



Anadolu Ajansı Finans'ın alanında ünlü ekonomistler ile yapmış olduğu anket sonucu yıl sonu enflasyon beklentisi % 72.35 çıktı. Eğer bu tahmin gerçekleşir ise bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı % 21.07 olarak gerçekleşecek.

NASIL YANSIYACAK?

Ocak'ta 2022 yılının ikinci altı aylık zaman diliminde gerçekleşecek olan enflasyon oranında zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu durumda ise maaşlarında yaşanacak olan artış % 21.07 olacak.

Bu tahmin sonucu Ocak'ta % 8 zam ve aynı zamanda 2022'nin ikinci altı aylık zaman diliminde gerçekleşen enflasyonun % 7'yi aşan kadar fark alınca memur ve memur emeklilerinin artışını da ortaya çıkmış oldu.

MEMURA VE EMEKLİLERİNE % 8 ZAM YANSITILACAK

A Haber’in haberine göre; AA’nın bu tahmini gerçekleşir ise memurlar ve memur emeklilerine önümüzdeki ocak ayında % 14.07 enflasyon farkı ve aynı zamanda % 8 zam yansıtılacak. Yani ocak ayı zammı % 22.07 çıkacak. Mevcut tahminler doğrultusunda emeklilerin maaşları aşağıdaki tablodaki gibi olacak….

Emeklilerin maaşlarına beklenen zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte o tablo…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön