05 / 05 / 2024

Emeklilerin maaşlarına zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı

Emeklilerin maaşlarına zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı

Emekliler, ocak ayında maaşlarına yapılacak olan zammı merak ediyor. Peki ocak ayında hangi emeklinin maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…



Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaş zamları için ipuçları gelmeye başladı. Ağustos ayı beklentisinin anketinin sonuçlanması ile de SSK ve Bağ-kur emeklilerine % 21.07, memur ve memur emeklilerine ise % 22.07 zam farkı verilecek. Emekliler ve memurlar ocak ayında maaşlarında gerçekleştirilecek olan yeni zam oranını merak ediyor. Tahminlerin gerçekleşmesi dahilinde 2000 senesinden önce emekli olan SSK'lıların en düşük maaşı 5 bin 674 lira olacak. İşte, emekli maaş zammı için en güncel hesaplama...

AA Finans'ın ekonomistler ile yapmış olduğu ankette sene sonu enflasyon beklentisi % 72.35 çıktı. Bu tahmin gerçekleşir ise bu senenin ikinci yarısındaki enflasyon % 21.07 olarak kayıtlara geçecek.

NASIL YANSIYACAK?

Ocak'ta 2022'nin ikinci altı aylık döneminde gerçekleşecek olan enflasyon oranında zam almış olacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu durumda ise maaşlarında yaşanacak artış % 21.07 olacak.

Bu tahmin, Ocak'ta % 8 zam ve 2022'nin ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun % 7'yi aşan kısmı kadar fark alınca memur ve memur emeklilerinin artışını da ortaya çıkardı.

MEMEURA VE EMEKLİLERİNE YÜZDE 8 ZAM YANSITILACAK!

A haber’in haberine göre; tahmin gerçekleşir ise memurlar ve memur emeklilerine ocak ayında % 14.07 enflasyon farkı ve % 8 zam yansıtılacak. Yani ocak ayı zammı % 22.07 çıkacak.

EN AZ 3.518 TÜRK LİRASI AYLIK

Bu oranlara göre; yeni maaşlar da belli oldu. En düşük maaş, zam % 22.07 olur ise memurlarda 9 bin 105 TL’den 11 bin 114 TL’ye, memur emeklilerinde 6 bin 78 TL’den 7 bin 420 TL’ye yükselecek.

Taban aylık % 21.07'lik zam tahminine göre, esnaf emeklilerinde 4 bin 197 TL’den 5 bin 81 TL’ye, 2000'den önce emekli olan SSK'lı kişilerde ise 4 bin 687 TL’den 5 bin 674 TL’ye çıkacak.

Emeklilerin maaşlarına zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön