02 / 05 / 2024

Emeklilere müjde! Emekli maaşları belli oluyor! Hangi emekli ne kadar alacak?

Emeklilere müjde! Emekli maaşları belli oluyor! Hangi emekli ne kadar alacak?

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri hiç kuşkusuz emekli maaşı. Peki, yeni zamlı emekli maaşı nasıl hesaplanacak? Emekliler ne kadar alacak? İşte detaylar…



Tüm Türkiye büyük bir heyecan ile yani yılı bekliyor. Bunun sebebi ise yeni yıl ile beraber belirlenecek olan maaşlar.2023 yılı ile birlikte tüm maaşlara zam gelecek. Peki, 2023’te emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Emekli ve memur ocak zammı ile maaşlar yükselecekken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonları direkt ya da dolaylı bir şekilde etkileyecek ve maaş zamlarını enflasyon rakamının üzerine taşıyacak ek zamlarını da dahil eden sosyal refah düzenlemeleri üzerinde yoğunlaştı.

ZAM ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLACAK

Ocak ayında yapılacak olan zam ile hem asgari ücret, hem de emekli ve memur zammı enflasyon rakamının üzerinde yapılacak.

3 AYLIK ENFLASYON YÜZDE; 7,05

Asgari ücret, emekli ve memur ocak ayı zammı için ipucu veren bilgiler de gelmeye devam ederken, eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ise üç aylık zam oranı kesinleşti. Buna duruma göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 7,05, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 8,05 zam oranı belirdi.

MERKEZ BANKASI’NIN ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 67,78

Merkez Bankası ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 2022 yılı enflasyon rakamlarının yüzde 67,78 olması beklentiler arasında.

Emeklilere müjde! Emekli maaşları belli oluyor! Hangi emekli ne kadar alacak?


Geri Dön