23 / 05 / 2024

Emeklilerin zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Emeklilerin zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur aylığının 22 bin liraya, emekli taban maaşının ise 7.500 TL olduğunu ifade etti. Temmuzda da asgari ücrete de zam sinyali gelmişti. Milyonlarca emekli yapılacak zam ve maaş takvimini merak ediyor. İşte detaylar...



Önümüzdeki dönemler memurların aylık düzenlemesi var. Kanun kapsamında, memurların maaş zammı ocak ve temmuz ayında belirleniyor. Memura verilen maaş artışlarında enflasyon farkına ek olarak refah payı artışı bulunuyor. 2023 yılı başında kamu görevlilerinin aylıklarına yüzde 13.5 oranında refah payı ilave edilerek toplamda yüzde 30 bandında zam yapıldı.

 Emeklilerin zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan maaş zammına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Memur maaşı geçen yıla göre, yüzde 136 artışta yaklaşık 12 bin Türk Lirası’na çıkarıldı. Temmuzda bir adım daha atacağız. Minimum memur aylığını, minimum kamu işçisi aylığından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi minimum aylığı yine 15 bin liraya yükselterek üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız ve bu sayede, minimum memur maaşı da 22 bin Türk Lirası’nı bulacak. Memur aylıklarındaki bu zamlar otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak. Bakanımıza, kanuni tarih olan temmuza kadar çalışmanın bitmesi konusunda gereken talimatları verdim.”

İşte detaylar...


Geri Dön