25 / 08 / 2024

Emeklilik bekleyenler hemen bakın! İşte EYT'de dikkat edilmesi gereken 3 önemli konu!

Emeklilik bekleyenler hemen bakın! İşte EYT'de dikkat edilmesi gereken 3 önemli konu!

Uzmanlar, EYT işlemlerinin 'e-devlet' üzerinden de yapılabileceğini ve vatandaşların ay sonuna kadar başvurularını yapabileceklerini belirtiyor ve SGK önlerinde kuyruk beklemenin anlamsız olduğunu söylüyor. Peki EYT konusunda dikkat edilmesi gereken 3 önemli konuyu ne? İşte detaylar...



EYT'DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 KONU

Uzman isimler, EYT başvurularında dikkat edilmesi gereken şartlar ile hususları arasında yer alan 3 önemli konuya dikkat çekiyorlar.

Bunlardan ilki tarih konusu. EYT kampsamına girebilmek için 08.09.1999 tarihinden önce işe giriş başlangıcının olması gerekiyor. Bu tarihten sonra işe girenler EYT'den yararlanamıyor.

Emeklilikte şartlar prim ödeme gün sayısı, yaş ve yıl. EYT ile sadece yaş şartı kalkmış oldu. Yani prim ödeme gün sayısı ve hizmet yılı şartları EYT için de geçerli. Erkek sigortalıların EYT'den yararlanabilmeleri için 1998 Nisan ayından önce başlangıçlarının olması gerekiyor. Eğer yoksa bunların doldurmaya hala bir senesi daha var.

Diğer konu bugün başvuru yapan kişiler ile ay sonu başvuru yapan kişiler arasında hiçbir fark bulunmuyor. O yüzden vatandaşlar ay boyunca izdihama sebep olmadan başvurularını kolaylıkla yapabilirler.

Üçüncü olarak da emekli maaşı bağlanabilmesi çin hak edenlerin ve şartları taşıyanların da çıkış bildirgesi vermesi gerekiyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli maddeler arasında yer alıyor. 

Eğer bu konuların dışında herhangi  beklenmedik bir aksaklık yaşanmazsa başvuruların süresinde yetişeceğinin altı çizilirken vatandaşların da mağdur edilmeden emekli olabilecekleri belirtiliyor.

EYT'de kadın ve erkeklerde prim kaç gün? Sigortalı süresi kaç yıl? İşte EYT şartlarının ayrıntıları

EYT başvurusu nasıl ve nereden yapılır? (e-Devlet EYT başvuru ekranı)

Bakan Bilgin'den EYT paylaşımı! EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak? Depremzedeler faydalanabilecek mi?


Geri Dön