22 / 07 / 2024

EYT'de kadın ve erkeklerde prim kaç gün? Sigortalı süresi kaç yıl? İşte EYT şartlarının ayrıntıları

EYT'de kadın ve erkeklerde prim kaç gün? Sigortalı süresi kaç yıl? İşte EYT şartlarının ayrıntıları

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki meraklı bekleyişte sona gelindi ve yasa meclisten geçti.




Toplamda 5 milyon çalışanı etkileyen düzenleme sonrasında 2023 senesinde 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. Şartları yerine getiren kişiler, süre sınırı olmadan, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. Peki, EYT'de kadın ve erkeklerde prim kaç gün? Sigortalı süresi kaç yıl? İşte EYT şartlarının ayrıntıları...

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra yürürlüğe girmesiyle düzenleme kapsamına girenlerin  emeklilik başvurularıyla ilgili süreç başladı. EYT başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, başta prim şartı olmak üzere pek çok soruya cevap arıyor.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT'de herhangi bir yaş sınırı olmayacak. Toplam 5 milyon çalışanı kapsayan düzenlemeyle, 2023 senesinde 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. Yasadan, 9 Eylül 1999 öncesinde işe girenler faydalanabilecek. 4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyanlar, 4/b (Bağkur) ve 4/c ( Emekli Sandığı) sigortalıları için de kadınlarda 20 tam yıl, erkekler de 25 tam yıl hizmeti olanlar emekli aylığı almaya hak kazanabilecekler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön