03 / 05 / 2024

Emeklilikte eksik günlere çare bulundu! Emekli olmak için eksik günler nasıl tamamlanır?

Emeklilikte eksik günlere çare bulundu! Emekli olmak için eksik günler nasıl tamamlanır?

Türkiye’de emeklilik şartları insanların en çok merak ettiği konulardan biriyken eksik gün konusu ise tam bir muamma. Peki, emeklilikte eksik günler için ne yapmak gerekiyor? Emeklilikte eksik günler çalışmadan nasıl tamamlanır? Tüm detaylar haberimizde…



Hiç kuşkusuz ki Türkiye’de çalışan kişilerin, emeklilik hayali onlar için büyük heyecana sebep oluyor. Fakat emeklilik adımlarında zaman zaman bazı sorunlar ile karşılaşabiliyoruz. Çalışan kişiler, emeklilik hesabı yaptıkları zaman yaş ve yıl dışında eksik prim engeli ile karşılaşıyor. Bu gibi durumlarda da prim eksiğini doldurmak için ‘borçlanma’, ‘borçları yapılandırma’ ya da ‘hizmet tespit davası’ gibi çıkış yolları var. En çok kullanılan yöntem ise bu durumda borçlanma oluyor.

TOPLU ÖDEME

Borçlanma için toplu para yatırılmasına gerek duyuluyor. Yatırılacak miktarın en düşük tutarı o an mevcut olan asgari ücrete göre belirleniyor. Hem kadın hem erkek sigortalı kişilerin doğum, askerlik, staj ya da yurtdışı borçlanması yolu ile eksik günlerini tamamlama olanakları da bulunuyor. Bazı dönemlerde Bağ - kur’lu esnafa dönük ise tamamlanan günlerin ihyası için yapılandırma fırsatı veriliyor.

 Emeklilikte eksik günlere çare bulundu! Emekli olmak için eksik günler nasıl tamamlanır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön