07 / 05 / 2024

Emeklilikte eksik prim için ne yapılmalı? Tamamlarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Emeklilikte eksik prim için ne yapılmalı? Tamamlarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Emeklilikte eksik primi olanlara isteğe bağlı sigortayla prim günlerini tamamlayabilme çözümü sunuldu. Borçlanma ve isteğe bağlı sigorta başvurularında son 7 yıl kuralı ve öncelik sıralaması önemli bir yer tutar.



Bu süreçlerde eksik prim günlerini tamamlamak isteyenlerin, uygulanan kurallara ve öncelik sıralamasına dikkat etmeleri gerekmektedir.

 Emeklilikte eksik prim için ne yapılmalı? Tamamlarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

EYT Eksik prim günü tamamlanırken dikkat edilmesi gerekenler

Emekli olma hakkına sahip olan ve prim günlerini tamamlama sürecinde olan EYT'liler, eksik prim günlerini tamamlamak amacıyla öncelikle mevcut borçlanma haklarından faydalanmalıdır. Bu haklar, erkeklerin askerlik sürelerini ve kadınların sigortalı çalışmaya başladıktan sonra doğan çocukları için geçen süreleri borçlanarak tamamlamalarına olanak sağlar..  Erkekler, askerlik sürelerini borçlanarak eksik prim günlerini tamamlamak için başvuruda bulunabilirler. Bu sayede emeklilik şartlarını daha hızlı ve kolay bir şekilde yerine getirebilirler.

Sigortalı çalışma hayatına başladıktan sonra çocuk sahibi olan kadınlar, doğum sonrası geçen sürelerini borçlanarak emeklilik süreçlerine dahil edebilirler. Her bir çocuk için en fazla 2 yıl süreyle (toplamda 3 çocuk için en fazla 6 yıl) borçlanma hakkına sahiptirler. Bu haklar, eksik prim günlerinin tamamlanarak emeklilik hakkının daha erken kazanılmasına yardımcı olur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön