15 / 05 / 2024

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik için gerekli prim gün sayısının yüksek olduğunu söyleyerek emekli olamayan esnaf ve sanatkarların, prim gün sayısının SSK'lılarla aynı olması için yapılan çalışmalara değindi ve Meclis'in açılacağı tarihe



Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların prim gün sayısının SSK'lılarla eşitlenerek 7 bin 200 güne indirilmesi talebinin olumlu karşılandığını belirtti.

Palandöken, açıklamasında, bu konudaki çalışmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kısa sürede görüşülerek kabul edilmesine odaklandıklarını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tüm çalışanların sorunlarının birlikte çözüleceği bir platform olduğunu vurguladı.

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte norm birliği sağlanacak ve tüm çalışanlar eşit bir şekilde emekli olabilecekler. Ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında kalmaması için ücretlerde iyileştirmeler yapılması gerektiğini belirtti. Palandöken, staj mağdurlarının sağlık sigortalarının devam etmesine rağmen emeklilik süresine dahil edilmemesinden kaynaklanan sıkıntının devam ettiğini ifade etti.

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Staj mağdurlarının durumunu düzeltmek için yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten Palandöken, esnafın erken emeklilik hakkından faydalanmasını sağlayacak geriye dönük borçlanma sistemiyle devlete önemli bir gelir sağlanacağının unutulmaması gerektiğini söyledi. Esnaf ve sanatkarların mağduriyetlerinin giderilmesinin milyonlarca insanı sevindireceğini ve bu beklentilerin karşılanmasının tam zamanı olduğunu vurguladı.

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

ESOB Başkanı Palandöken, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik haklarına ilişkin taleplerinin dikkate alınması ve bu konuda yapılacak düzenlemelerle sektördeki insanların yaşadığı sıkıntıların giderilmesinin önemine dikkat çekti.

Tarih açıklandı: Depremzedelere konutları teslim edilmeye başlıyor

Enflasyon ne zaman açıklanacak?

İstanbul'da çılgın tarife: Kişi başı 295 euro


Geri Dön