04 / 05 / 2024

Emekliye 10.000 TL'lik ikramiye müjdesi! 17 milyon SSK ve Bağkur emeklisine aynı anda ödeme yapılacak

Emekliye 10.000 TL'lik ikramiye müjdesi! 17 milyon SSK ve Bağkur emeklisine aynı anda ödeme yapılacak

Türkiye, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanırken emeklilere özel bir sürpriz de gündeme geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle emeklilere 5 bin ya da 10 bin lira arasında bir ikramiye dağıtılması düşünülüyor. Peki emekliye ikramiye yatacak mı?



Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesinde emeklilere yönelik bir müjde verdi. Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken, emeklilerin beklentileri ve ülkenin mali dengesi dikkate alınarak bir çalışma başlatıldı. AK Parti'nin resmi açıklamasına göre, 29 Ekim'de kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle emeklilere 5 bin TL'lik bir ikramiye ödemesi yapılması öngörülüyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel emekli ikramiyesi hakkındaki tüm detaylar emekliler tarafından merak edilmeye başladı. İşte detaylar…

Emekli ikramiye ne kadar olacak?

Cumhuriyetin100. yılına özel olarak bayram ikramiyelerinin yanı sıra bir de üçüncü ikramiye verilmesi planlanıyor. Bu ek ikramiyenin miktarı hâlâ belirlenmekte olup ilk teklif olarak 5 bin lira değeri masada olduğu bilgisi edinildi. Tam rakam ve detaylar çalışmalar tamamlandıktan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan önce kamuyla paylaşılacak.

Emekliye 10.000 TL lik ikramiye müjdesi! 17 milyon SSK ve Bağkur emeklisine aynı anda ödeme yapılacak

Emekli ikramiyesi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emekliler için planlanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında açıklamada bulundu. Dağ, "Bakanlıklarımız, emeklilerden gelen talepleri değerlendiriyor ve bütçe dengesini gözeterek en uygun kararı almak adına hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekliler Derneği’den 10 bin TL emekli ikramiyesi talebi

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında emeklilere ödenecek olan 5 bin lira ikramiye hakkında açıklamada bulundu. Ergün, bu öneriyi olumlu bulduklarını ifade ederek, emeklilerin maaşlarına yapılacak zammı sabırsızlıkla beklediğini vurguladı. "Maaş zammının yanı sıra, bayram ikramiyelerinde de artışa gidilmeli. Bu ikramiyelerin satın alma gücünün korunması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Ergün ayrıca, Cumhuriyetin 100. yıl ikramiyesinin 5 bin lira yerine en az 10 bin lira olmasını önerdi.

Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Ralli başlıyor! Emekli maaş zammı bankaları ateşledi! Promosyonlar 12 bin TL'ye çıktı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön