12 / 05 / 2024

Emekliye 29 Ekim müjdesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek!

Emekliye 29 Ekim müjdesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek!

Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının çok düşük kalmasından dolayı Hükümet'ten beklenen hamle geldi. Cumhuriyetin 100. yılına öze tek seferlik 5 bin TL ikramiye verilecek.



Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ikrmiye verilmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre bir emekliye 29 Ekim'de yani Cumhuriyetin 100. yılında 5 bin TL ikramiye verilecek. Tek seferlik verilecek bu ikramiye Ocaktaki düzenleme öncesi bir nebze de olsa emeklileri rahatlatacak.

Hükümet yılbaşını beklemeden emeklileri mutlu edecek hamle için harekete geçti. Sahada sürekli emeklilerin zam talebiyle karşılaşan Hükümet’in değişik formüller üzerine çalışmalar yaptığı öğrenildi. Bunlardan biri de 29 Ekim ikramiyesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Emekliye 29 Ekim müjdesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek!

EMEKLİLER DÜZENLEMENİN DIŞINDA KALDI!

Memur maaşlarına 8 bin TL seyyanen zam yapılırken, emekliler bu düzenlemenin dışında kaldı. En düşüğü 7500 TL olan emekli maaşları ile yaşam
mücadelesi veren vatandaşlar, yüksek enflasyon karşısında zor günler geçiriyor.

Özellikle dar gelirli emeklilerin geçinmekte çok zorlandığı gözlenirken, Hükümet’ten durumu kabul eden açıklamalar geliyor ve iyileştirme için yılbaşıişaret ediliyordu.

EMEKLİLERE MÜJDE!

Gazeteci Nuray Babacan, iktidar partisinde son birkaç haftadır iki konudan birinin emeklilerin tepkisi olduğunu üzerinde konuşulduğunu aktardı.

Enflasyonun altında ezilen ve çaresiz kalan emekliler yeni düzeneleme için ocak ayı beklenecek mi? Ara zammı yapılacak mı? soruları merak ediliyor.

Nuray Babacan, bu konuda ‘29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. yılında emekli ikramiyesi verelim. Tek seferlik olacağını için çarpan etkisi olmaz. Ocak ayına kadar zaman kazandırır’ diyenlerin olduğunu belirtti. Onayın gelmesi halinde ‘5 bin liralık ikramiye 15 milyon emekli için 75 milyar lira eder’ diye hesap bile yapıldığını aktardı. 

Emekliye 29 Ekim müjdesi! Bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek!

MEMUR ZAM ORANI NETLEŞTİ!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu dün son toplantısını gerçekleştirdi ve memur zam oranı ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, memur maaşlarına 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, 2. altı ayında yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında ise yüzde 5 zam uygulanacak. 

SSK, BağKur emeklilerine yüzde 45 zam müjdesi! 7 bin, 8 bin, 9 bin TL maaş alanlar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!

Memurlara yüzde 42 zam, emekliler için çalışmalar devam ediyor! İşte emekli zammına ilişkin son kulisler!

Geri Dön