30 / 04 / 2024

Emekliye 3. ikramiye verilecek mi? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli zammında son dakika!

Emekliye 3. ikramiye verilecek mi? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli zammında son dakika!

Milyonlarca emekli emekliye 3. ikramiye verilecek mi sorusunun yanıtı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Emekliye 3. ikramiye verilecek mi? İşte SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli zammında son dakika...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Beştepe'de merakla beklenen Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıkladı. Aktarılan detaylara göre, böylelikle Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritası da belli olmuş oldu. 

EMEKLİLERE 3. İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, milyonlarca kişinin merakla beklediği emekli maaşı düzenlemesinin de ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte masaya gelmesi bekleniyor. Konu ile ilgili iddialara göre, Cumhuriyetin 100. yıla özel bir defaya mahsus olarak emekli ikramiyesi de masanın gündem maddeleri arasında yer alacak.

Sabah Gazetesi'nin aktardığı habere göre, emekliye ara zam konuşulurken, bir de 100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödenmesi de gündeme geldi.

Paylaşılan detaylara göre, emekli maaşları ve ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı kaydedildi.

Verilen bilgilere göre, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 3. bayram ikramiyesi konusunda 5 bin Türk Lirası rakamı öne çıkarken, son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği bildirildi.

Emekliye 3. ikramiye verilecek mi? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli zammında son dakika!

Ayrıca yine aktarılan bilgilere göre, 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi dikkate alındığında bu rakamın bütçeye maliyeti 77 milyar TL'yi aştığı belirtildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL? 

Verilen bilgilere göre, en düşük emekli maaşı Ocak ve Nisan ayındaki artışla yapılan artışla beraber 3 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye seviyesine çekilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını vermiş olduğu bir diğer emekli zammı düzenlemesi de taban maaşlara olacak. 

Burada üzerinde durulmuş olan bir diğer rakam da 10 bin Türk Lirası şeklinde dikkat çekti.  Yine verilen bilgiye göre, eğer önümüzdeki ekim ayında bir düzenleme söz konusu olursa en düşük emekli maaşı 6 ay sonra yeniden belirlenmiş olacak.

Tarım Bakanlığı'ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

Tüp fiyatları birden bire fırladı! İşte 9 Eylül 2023 İpragaz, Aygaz, Bizimgaz tüp fiyatlarında son dakika!


Geri Dön