30 / 04 / 2024

Emekliye ayrılan 100 EYT'liden 46'sı işine devam etti!

Emekliye ayrılan 100 EYT'liden 46'sı işine devam etti!

Yaklaşık 1,9 milyon EYT’li emeklilik başvurusunda bulunurken, bunların yüzde 46'sı yani 792 bini işine devam etti. 1 milyon 712 bin çalışan emeklinin 525 bini ise İstanbul’da yer aldı.



 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) arasından şu ana kadar şartları yerine getirdiği için, büyük çoğunluğu Mart ayında olmak üzere başvuru yapan yaklaşık 1,9 milyon kişinin emeklilik işlemleri devam ediyor.
Çalışma hayatında özel sektör sigortalısı (4A), Bağkur'lu ( 4B) ve Emekli Sandığı (4C) statüsünde çalışma sürelerine göre belgelerin toplanması bazı EYT'liler için daha uzun bir süre gerektirirken, tüm çalışma sürecini özellikle tek bir statüde yapmış olanların işlemleri daha hızlı bitirildi.
EYT’li olarak 3 yıl içerisinde emekliliğe ayrılacak olanların sayısının yaklaşık 5 milyon kişi olduğu belirtiliyor. Bu rakamlar da 5 bin 950 prim gününü tamamlama şartını yerine getirip emekli olmaya hak kazanacak yaklaşık 3 milyon kişinin daha sırada beklediğini gösteriyor.

BİR AYDA ÇALIŞAN EMEKLİ 73 BİN ARTTI!

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşılan mayıs sonu verisine göre emeklilik işlemleri tamamlanan EYT'lilerin yaklaşık 792 bini sosyal güvenlik destek primiyle çalışmasını sürdürdü. Bu miktar ise toplam EYT başvurularının yüzde 46'sını kapsıyor. Şubat ayında 920 bin olan SGDP ile çalışanların sayısı mayıs ayında 1 milyon 712 bine yükseldi. Nisan ayından Mayıs ayına kadar ise destek primiyle çalışmaya devam edenlerin sayısı 73 bin civarında artış gösterdi. Mayıs sonu itibariyle destek primiyle çalışmaya devam eden 1,7 milyon kişinin yüzde 88'i (1 milyon 507 bin) erkekler, yüzde 12'si kadın çalışanlardan oluşuyor.

Emekliye ayrılan 100 EYT liden 46 sı işine devam etti!

Destek primiyle çalışmasını sürdüren emeklilerin en fazla olduğu şehir 525 bin 351 kişiyle İstanbul oldu. Bu emeklilerin yüzde 30'u İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'da çalışma hayatına devam eden emeklilerin oranı yüzde 16 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakama ulaştı.
İstanbul'u 136 bin 374 çalışan emekliyle  Ankara  takip ederken, 136 bin 237 çalışan emekliyle  İzmir  üçüncü sırada yer aldı. Bursa ise 107 bin 712 emekliyle dördüncü oldu.


 


 


 


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön