01 / 05 / 2024

Emekliye kademeli zam tablosu sonunda belli oldu! Tüm oranlar tek tek hesaplandı!

Emekliye kademeli zam tablosu sonunda belli oldu! Tüm oranlar tek tek hesaplandı!

Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına temmuzda zam yapılacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları sonrası emekli aylıklarına yapılacak zam oranı kesinleşecek. Hesaplamalar konusunda beklenen ipucu geldi. Bu kapsamda, güncel emekli ve memur maaş hesaplamaları bir bir yapıldı.



Hâlâ en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira bandında bulunuyor. Eğer asgari ücrete ara zam tamamen oransal olarak uygulanırsa, yaklaşık yüzde 90'a varan artış yaşanacak.

ahaber.com’un haberine göre, memurlara mevcut düzenleme çerçevesinde yüzde 6 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8 kadarını aşan kısmı üzerinden fark hesaplanacak.

Çıkacak orana ilave edilecek refah payıyla beraber zam en düşük memur emeklisi maaşı için yüzde 85.68'e tamamlanacak. Halen aile yardımı dahil 11 bin 848 lira olan minimum memur aylığı yaklaşık yüzde 85.68 zamla beraber 22 bin lira olacak.

 Emekliye kademeli zam tablosu sonunda belli oldu! Tüm oranlar tek tek hesaplandı!

ÜÇÜNCÜ FORMÜL SEYYANEN

Diğer formülde ise oransal artış yerine doğrudan seyyanen zam söz konusu olacak. Burada da 11 bin 848 liralık minimum memur aylığına 10 bin lira bandından seyyanen artış yapıldığı zaman aile yardımı dahil minimum aylık 22 bin liraya çıkacak.

MAAŞA GÖRE KADEMELİ ZAM

Memurlarda yukarıya doğru yapılacak artış değişecek. Minimum aylığın üzerinde ücreti olan vatandaşlarda kademeli bir artış söz konusu olacak. Uygulamaya konulacak düzenlemeyle atlıklara ve görevlere göre farklı zam oranları oluşacak. Yeni aylıkların temmuzla beraber ödenmesi de planlanıyor.

İşte detaylar...


Geri Dön