15 / 05 / 2024

Emekliye kademeli zam atağı! Zam tablosu netleşti!

Emekliye kademeli zam atağı! Zam tablosu netleşti!

Milyonlarca emeklinin gelirini artıracak Temmuz zammı için ayrıntılar belli oluyor. Tüm emeklileri rutin zamlarının yanında ayrıca ilave iyileştirme de bekliyor. Ek artışların ayrıntıları merak edilirken, yeni TBMM’nin ilk gündemlerinden biri de bu konuya dair yasal düzenleme olacak.



SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlara temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon oranında artış yansıtılacak. Aynı zamanda, refah payı eklenecek. 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emekli vatandaşlara kademeli bir iyileştirme de söz konusu olacak.

7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin lira üzeri maaşlar için çeşitli zamlar belirlenecek. Kademeli ilave zammın seyyanen olması öngörülürken, oransal bir artış da olabilecek.

Refah payı ve kademeli ilave zam ayrı ayrı uygulanabileceği gibi, beraber de yansıtılabilecek. Zamlar belirlenirken, kamu işçilerine yapılan yüzde 45 oranındaki artış göz önünde bulundurulacak.

 Emekliye kademeli zam atağı! Zam tablosu netleşti!

MEMUR EMEKLİLERİNE FARKLI ARTIŞ

Memur emeklilerini de temmuz ayında daha farklı bir artış bekliyor. Temmuz ayında aylıklara toplu sözleşme doğrultusunda memurlar gibi yüzde 6 oranında zam, ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8 oranını aşan kısmı üzerinden fark eklenecek.

İşte detaylar...


Geri Dön