29 / 04 / 2024

Emekliye sevindirici haber geldi! Maaşlara ara zam yapılacak! Zam ise 2115 TL olacak!

Emekliye sevindirici haber geldi! Maaşlara ara zam yapılacak! Zam ise 2115 TL olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, emeklilere ara zam müjdesi geldi. Seçim sonrası yapılacak olan ara zam ile birlikte emekli maaşlarına 2115 TL zam yapılacak. Ayrıca, emeklilere 3600 ek gösterge zammı da verilecek.



SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri, temmuz ayında yapılacak olan zamı beklerken, emekliye bu ara zam müjdesi milyonlarca emekliye rahat nefes aldıracak. Yeni düzenlemenin TBMM gündemine gelmesi seçim sonrası bekleniyor ve kısa sürede yasalaşması ve resmi gazetede yayınlanması bekleniyor.

2023 yılının başında yapılan ek gösterge düzenlemesi ile kamu çalışanlarının ek göstergeleri 600 puan arttırıldı. Bazı meslek grupları, örneğin öğretmenler, polisler ve hemşireler gibi, daha önce 2200 veya 3000 olan ek göstergeleri 3600'e çıkarıldı. Bu son yasal düzenleme ise 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemi olan "kademeli" derece uygulamasına etki ediyor.

Emekliye sevindirici haber geldi! Maaşlara ara zam yapılacak! Zam ise 2115 TL olacak!

2 bin 500 liranın üstünde olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, 3600 ek gösterge uygulaması sadece dört meslek grubunu kapsayan bir politik taahhüt olarak düşünülmekteydi. Ancak bakanlık tarafından hazırlanan yasa teklifiyle birlikte, birinci dereceye sahip olan tüm kamu çalışanlarının bu düzenlemelerden faydalanabileceği belirtildi. Bu düzenleme kapsamında, yaklaşık 5 milyon 300 bin kamu çalışanının maaşı etkilenecek.

Bu düzenleme kapsamında, şefler, araştırma ve planlama uzmanları, teknikerler ve müdürlerin üzerinde yer alan uzman personel de artık ek gösterge alabilecekler. Kamu çalışanlarının maaşlarına 15 Ocak tarihinden itibaren ek gösterge zammı yansıtılacak. Hizmet süresi ve ek gösterge oranına göre değişkenlik gösteren zam tutarları, örneklerle açıklanacak. Bakan Bilgin, düzenlemenin, kamu çalışanlarının maaşlarını adil bir şekilde arttırmayı amaçladığını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön