30 / 04 / 2024

Emekliyi bayram ettirecek zamlı maaşlar yeniden hesaplandı! Emekli maaş zamlarına YÜZDE 50 EK ZAM kapıda!

Emekliyi bayram ettirecek zamlı maaşlar yeniden hesaplandı! Emekli maaş zamlarına YÜZDE 50 EK ZAM kapıda!

Emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı merakla sorgulanıyor. Çalışmalar başladı. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla konunun detayları ortaya çıkacak. Emekli maaşları için yaklaşık yüzde 50 zam konuşuluyor. İşte detaylar...



Emekli maaşlarını iyileştirmek için başlatılan çalışmalar gündemde yer almaya devam ediyor. "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt arayan emekliler son dakika gelişmeleri merak ediyor.

Türkiye'de milyonlarca çalışanın ve emeklinin merakla beklediği çalışmalar hızla devam ediyor. Emekli maaşı zamları ve düzenlemeleri için yapılan çalışmalar, özellikle en az 7 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanları yakından ilgilendiriyor. 

Ahaber'e konuşan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konuyla ilgili önemli detayları paylaştı. İşte, güncel emekli maaş detayları...

Emekli maaş zammı milyonlarca vatandaşın gündeminde bulunuyor. İyileştirme çalışmaları ile beraber emekli maaşlarının ne kadar artırılacağına ilişkin sorular sık sık sorgulanıyor. 7 bin 500 Türk Lirası üzeri emekli maaşlarına gelecek zam miktarı da gündemde önemli bir yer tutuyor.

Emekliyi bayram ettirecek zamlı maaşlar yeniden hesaplandı! Emekli maaş zamlarına YÜZDE 50 EK ZAM kapıda!

Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla beraber emekli maaşı ek zam düzenlemesi için detaylar netleşmeye başlayacak. En düşük emekli maaşı zammı için 2023 yıl sonuna kadar adım atılması bekleniyor.

1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla çalışmalar başlayacak. Konuyu değerlendiren Erdem, "Emeklilere hem temmuz hem de ocak aylarında zam yapılıyor rutin olarak ama onun dışında bir ek zam yapılacaksa bu yasal düzenleme ile yapılmak zorunda" dedi.

"Dolayısıyla bu refah payları da önce enflasyon açıklanıyor daha sonra refah payı bir yasal düzenleme olarak hızlıca çıkarılıyor ve emeklilerin maaş gününe yetiştiriliyor"diye ifade eden Erdem, " O yüzden de bir Meclis aşaması bunda kesinlikle olması lazım." diye kaydetti.

Çalışma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı bürokratlarının zaten teknik çalışmayı bir süredir devam ettirdiklerini söyleyen Erdem, "Bakanlar düzeyinde de bir toplantı olmasını bekliyoruz" diye belirtti.

Emekliyi bayram ettirecek zamlı maaşlar yeniden hesaplandı! Emekli maaş zamlarına YÜZDE 50 EK ZAM kapıda!

MMAŞ ZMLARI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Taslak ortaya çıktıktan sonra ve karar verildikten sonra 3 tane formülden bahsettiğini anımsatan Erdem, taban maaş mı artırılır yoksa seyyanen bir artış mı olur veya oransal bir ilave refah payı mı verilir ona karar verilip bir taslak hazırlandıktan sonra da Meclis'e geleceğini ifade etti. Erdem, O aşama gerçekleşecek ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra da yürürlüğe gireceğini anlattı.

ALIM GÜÇLERİNİ ARTIRACAK

Spesifik bir konu olduğunu ve herkes için farklı hesap yapıldığını ifade eden Erdem, "Bir bütçe çalışması yapılmak zorunda. Ama burada emeklilerin alım gücünü artırıcı özellikle de düşük maaş alanları yani 7 bin 500 liralık taban maaşın altında alanları toparlayacak onların alım güçlerini artıracak bir çalışmayı göreceğiz" diye aktardı.

YÜZDE 50 ZAM

Erdem son olarak, "Daha sonra da enflasyon açıklanacak 3 ocak tarihinde. Ona göre de emekliler rutin zamlarını alacaklar. Orada da bir refah payı geleceğini az çok tahmin ediyoruz.. Zam oranının yüzde 50'lileri bulacağı söylendi. Dolayısıyla emeklilerin dar gelirlilerin ve memurların gelirlerini artırıcı bir çalışma yürüyor" dedi.

Acil nakit paraya ihtiyacı olanlar müjde! O banka resmen duyurdu! 3 ay ertelemeli tam tamına 70 bin TL!

İş Bankası'nın flaş kampanyası için son 3 gün! Kaçırmayın!

Toyota Corolla Cross fiyatları resmen dibin de dibine düştü! Bu aya özel efsane fırsat! 


Geri Dön