04 / 05 / 2024

EMFED'den emlak portallarına çağrı! 

EMFED'den emlak portallarına çağrı! 

EMFED, Zingat, Sahibinden, Emlakjet gibi emlak portallarına, mücbir sebebin önemsenerek en az 6 aylık üyelik aidatlarının alınmaması konusunda çağrıda bulundu...



EMFED (Emlak Müşavirleri Federasyonu), Zingat, Sahibinden, Emlakjet gibi emlak portallarına koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler konusunda çağrıda bulundu. EMFED, Zingat, Sahibinden, Emlakjet gibi emlak portallarının mücbir sebebin önemsenerek en az 6 aylık üyelik aidatlarının alınmaması ricasında bulundu. 

EMFED'den yapılan açıklama şöyle: 

EMFED olarak aylardır Emlak Portallarına taleplerimizi iletiyoruz. Nihayet sesimize kulak vermeye başladılar. 

Tüm Dünyanın yaşadığı Covid 19 vakas Ülkemizi de etkisi altına almaya başladığı günden itibaren Devletimizin EVDE KAL çağrısına hepbirlikte uymaya başladık. 

Kamu kurum ve kuruluşları çalışmalarına devam etsede özel sektör işine ara verdi. Emlak Sektörü, EVDE KAL çağrısına uyarak işyerlerini kapatarak evlerine kapanan sektörlerin başında yer almaktadır. Gelirini tamamen kaybeden Gayrimenkul temsilcilerinin giderleri devam etmekte. Emlak Portallarının aylık ödemelerini ödeyemeyen bir çok esnaf üyelik iptali başvurusu yaptı. Bunun üzerine yıllık üyelik cayma bedeli cezaları kesildi. Halbuki gelir kaynakları sadece bizler olan Emlak portalları bizleri hiçe saydı.

Emlak Müşavirleri Federasyonu olarak yüzlerce üyemizden geri bildirmler aldık. Portal yetkililerini defalarca uyarmamıza ve rica etmemize rağmen bizlere kulak asmadılar. Bu mağduriyetimizi resmi olarak Ticaret Bakanlığımıza da bildirdik. Mağduriyetimizin giderilmesi için talebimize Hürriyet Emlak 1 ay aylık üyelik aidatını almayacağını duyurarak, sonrasında da 2 ay daha üyelik aidatını almayacağını ilan etti. Hürriyet Emlak Yöneticilerine teşekkür etmekle beraber  bu durumun örnek olmasını diliyoruz. 

Bir nebze üyelerimizin ve sektör temsilcilerinin rahatlamasına vesile olan bu girişimin diğer emlak portalları olan Sahibinden, Emlak Jet, ve Zingat için de zaruri olduğunu ve bu mücbir sebebin önemsenerek en az 6 aylık üyelik aidatlarının alınmamasını Ticaret Bakanlığımızın dayatmasına gerek kalmadan yapmalarını önemle rica ettiğimizi bir kez daha duyuruyoruz. 

Meslek üyelerimizin büyük bir çoğunluğunun evlerine ekmek götürmekte zorlandığını kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu vesile ile platformunuz aracılığı ile  sesimizin duyulmasını ve diğer emlak portalları SAHİBİNDEN, EMLAKJET, ZİNGAT ında en kısa zamanda mağdur olan binlerce Meslektaşımıza iyi haberi duyurmasını istiyoruz.


Geri Dön