30 / 04 / 2024

Emin Efendi Konakları 7. tesisini açıyor!

Emin Efendi Konakları 7. tesisini açıyor!

Amasya' da dededen kalma 200 yıllık evlerini restore ederek pansiyon işletmeciliğine başladıklarını aktaran Emin Efendi Konakları işletmecisi Gülseval Özkök, önümüzdeki yıl yedinci tesislerini açacaklarını söyledi...




Emin Efendi Konakları’nın temelleri 1996’da beş odalı küçük bir pansiyon ile atıldı. O küçük pansiyon bugün 94 yatak kapasitesine sahip altı konaklama tesisine ulaştı. En son açılan tesis ile oda sayısı da 43’e yükseldi. Haziran ayında açılan yeni tesis için 600 bin liralık yatırım yaptıklarını anlatan Özkök, 2012’nin ilk altı aylık döneminde 7 bin 400 kişiye konaklama hizmeti verdiklerini, bu yıl ise geçen seneki rakama oranla yüzde 10’luk artış yaşadıklarını söyledi.


Önümüzdeki yıl yedinci konaklarını hizmete açmak istediklerini vurgulayan Özkök, “Yedinci konağımız için çalışmalarımıza başladık. İçerisinde özel odaların bulunacağı konağımızda kültürel tarihimiz yine ön planda olacak” dedi. Bu zamana kadar restorasyon çalışmaları ve bina eklemeleri için yaklaşık 4 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Özkök, dededen kalma 200 yıllık evlerini restore ederek, Emin Efendi Pansiyonu’nu konaklamaya hazır hale getirdiklerini ve bu yatırım ile hem bölge hem de Amasya turizmi adına önemli bir adım attıklarını vurguladı.


Emin Efendi Pansiyonu ile ilgili artan talepleri karşılamak adına 2002 yılında 16 odalı Emin Efendi Oteli’ni kuran Özkök, uzun çalışmalar sonucunda yöre mimarisi ve sokak dokusuna uygun, ahşap dış cepheli betonarme konaklama tesisini inşa ettiklerini aktardı. Yine aynı bölgede bulunan ahşap yapıyı 2005’te Emin Efendi Restaurant adıyla hizmete açıklarını söyleyen Özkök, “Konağın eski cephesi hassasiyetle korundu. İçi yöre mimarisine uygun fakat daha modern unsurlar kullanılarak yapıldı. Mutfağımızda ise Amasyalıların damak zevkine hitap eden zengin bir menü sunuyoruz” diye konuştu.


Dilek Seval/Kobiden


Geri Dön