15 / 05 / 2024

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Tasarruf finansını 30 sene önce Türkiye ile buluşturan ve bugün dev bir sektör haline gelmesine imkan sunan Eminevim BDDK lisansını aldı. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK lisansının alınmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Kurucusu oldukları Tasarruf Finansman sektörünün istikrarlı gelişme ve büyüme sergilemesi amacıyla uzun senelerdir öncü olduklarının altını çizen Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, "Geçmişten bu yana ekonomiye sağladığı likidite ve ticarete getirdiği hareketlilik ile sektörümüz, ülke ekonomisine önemli katkılar sundu. Son bir yıldır BDDK’nın denetiminde ve gözetiminde kapsamlı bir intibak süreci geçirdik. Bu süreçte kurumsal yapımızı, mali raporlama sistemlerimizi, bilgi teknolojileri altyapılarımızı ve tasarruf finansman ürünlerimizi tabi olduğumuz mevzuata uyumlu hale getirdik" şeklinde konuştu ve bugün de lisans aalrak intibak sürecini başarıyla tamamladıklarına dikkat çekti. 

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Sait Aytaç, "Sektörün lideri olarak ülke ekonomisine sağladığımız yıllık 5 milyar TL likidite ile ülkemizin borçlanmadan ve dış finansmana ihtiyaç duymadan kaynak üretmesinde, altın ve döviz cinsinden kaynakların ise ekonomiye kazandırılmasında öncü bir rol üstleniyoruz" ifadelerini kullandı ve gelecek süreçte de sektörü BDDK denetimi ve gözetimindeki bu yeni yapısı kapsamında daha çok  tasarruf sahibiyle buluşturarak, istikrarlı olarak büyütmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

"Bankacılık sektörünün düzenleyici ve denetleyici kuruluşu olan BDDK, bundan sonraki dönemde tasarruf finansman sektörünü de düzenlemeye devam edecek" diyen Aytaç, " Mevduat ve katılım bankacılığından sonra 3. Nesil Finansman Modeli olarak nitelendirdiğimiz tasarruf finansının ülkemiz, sektörümüz ve tasarruf sahiplerimiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Tasarruf finansman şirketlerinde kritik gelişme! 6 şirket intibakı tamamladı!

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

TOKİ'den İstanbul'da 2.227 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! Hemen başvurun, oturmaya başlayın!


Geri Dön