28 / 04 / 2024

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattının tanıtımı yapıldı!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattının tanıtımı yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergahta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergahta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı. Topbaş, Feshane Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında yeni hatta ilişkin şu bilgileri verdi:


“Bu yeni tramvay hattının, katener sistemi olmadan yani yukarıda elektrik hatlarını görmeden, görüntü kirliliği oluşturmayacak bir hat olmasını arzu ettik. 13 kilometrelik hattın raylarının arası yeşil olacak. Mümkünse yanına da bisiklet yolu yapılması için çalışılıyor. Vatandaşlarımız, Eminönü’nde bisiklet parkından alacakları bisikletle, Alibeyköy’deki cep otogarına erişmiş olacak. Sistem en kısa zamanda İstanbullular’ın hizmetine sunulacak.”


Raya kaynak yaptı

Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatında da incelemelerde bulunarak, ilk ray kaynağını yaptı. Bu hatla Üsküdar-Sancaktepe hattının 24 dakikaya ineceğini belirten Topbaş, “İnşallah bu hat 1 yıl içerisinde kullanılır hale gelecek. Hesapladık 700 bin insan bu yolu tercih edecek. Bu hattı 2019’a kadar Taşdelen’e uzatacağız. Bu hat üzerinden Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen’e ve Sancaktepe, Yenidoğan’a gidebilme imkanının hepsini düşündük.”


KAYIKLA SADABAD GEZİSİ

İBB tarafından yaptırılan nostaljik kancabaş kayıklarla Haliç’te Sadabad gezileri başladı. Topbaş, Feshane Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki iskeleden kancabaş kayığa bindi. Kayığın dümenine geçen Topbaş, Haliç’te tur attıktan sonra, kayığı Miniatürk’teki yüzer iskeleye yanaştırdı, “Altınboynuz yeniden hayat buldu” dedi.


Star


Geri Dön