29 / 04 / 2024

Emlak danışmanlarından hukuki altyapı talebi!

Emlak danışmanlarından hukuki altyapı talebi!

Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası yönetim kurulu üyesi Hakan Akçam, emlak danışmanlarının kanun talep ettiklerini açıkladı.



Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı ve  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası yönetim kurulu üyesi Hakan Akçam, emlak danışmanlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hakan Akçam'ın, konuya ilişkin Flaş Gazetesi'ne yaptığı açıklama şu şekilde:

Emlak Danışmanlarını itibarsızlaştırma uğraşında olanlara bizler diyoruz ki..!

Eksik olan kanunumuzu bir an önce İstiyoruz. Dünya da saygın olan meslek Türkiye’mizde neden olmasın .?

Çok Acil Bizlere kulak verilmesini, 50 binin üzerinde Çalışanı olan ve milyonlarca TL yi yatırıma yönlendiren
bir Topluluğu sahipsiz bırakmayın..!

Tüm Dünya da olup bizde olmayanlar ;

1. Emlak danışmanlığı ile ilgili hukuki alt yapının olmaması.

2. Denetimin mali, idari ve yargı alt yapısının olmaması.

3. Emlak Danışmanın eğitim ve alt yapısının yetersiz olması.

4. Tüm STK ların bir çatı altında olmaması ve STK enasyonunun çokluğu

5. Hizmeti alan insanların emlak hizmetine olan inançlarının yetersizliği.

Düzgün,denetlenebilir, hata oranları sıfıra inmiş ve global bir emlak sistemi üretebileceğimize inancım tam ancak emlak hizmeti alanı ve emlak hizmeti vereni yeterli kılmadan bu itibarı sağlamamız kolay olmayacak.

Örneğin Amerika daki Emlak sektörü bizim bugün yaşadığımız sorunları yaşamış, çoğu sorunu uzun zamanda olsa çözmüş, ama bir emlak danışmanı ne hizmet verir bilmeyen alıcılar nedeniyle hep itibarsız kalmıştır.

Öncelikle yıllarca emlak danışmanına giden insan sayısı bizdeki gibi 3’lerde kalmış, emlak danışmanı insanların ayağına gider olmuş ve bu potansiyel alıcıların çoğu da emlak danışmanı ile işbirliği yapmaktan uzak durmuş. Zaman içinde insanların emlak danışmanına gitmeme nedenlerini düşünmeye başlamışlar ve çözümleri bulmuşlar.

Türkiye’deki en önemli sorun henüz insanların yapılan bu devrimleri bilmedikleri için hala “alaturka” sistem üstünde ısrarcı olmaya devam etmeleridir.

Sorunları henüz daha anlayamadık ki sorunlar üstünde mutabık kalamayan sektörün, çözümler üstünde de mutabık kalamadığını görüyoruz.

Yıllardır sorunlara teşhis koyamadık, inşallah önümüzdeki günler içinde teşhisleri koyar ve ondan sonraki dönemlerde de çözeriz neden olmasın...

Sistem, sorunları nasıl çözmeyiz üstüne kurulmuş; sorunlar teşhis edilir de çözüm bulunur diye tüm sektör o kadar korkuyor ki, bu sektörün saygınlığını sağlayacak zemini yaratmak deveye hendek atlatmaktan zor gibi duruyor. Ama hiç de zor “DEĞİL”

Gayrimenkul danışmanı ile pazarlık!


Geri Dön