07 / 05 / 2024

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

E-ticaret Yasası’nın emlak sektöründe rekabeti olumsuz etkilediği gündeme geldi. Sektör temsilcileri, kanunla sisteme yeni sermayenin girişinin yasaklanmasının sektörün büyüme potansiyelini kötü etkilediğini belirtti. İşte ayrıntılar...



Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre; emlak sektöründe çevrimiçi kanallardan sürdürülen hizmet her geçen gün yaygınlaşan bir alan oldu. Emlak sektöründe e-ticaret platformları içinde yaklaşık yüzde 80 ile en büyük pazar payına sahip marka Sahibindencom oldu. İkinci büyük platform ise yıllar önce Hürriyetemlak şeklinde başlayan Hepsiemlakcom olurken, bunlar haricinde Emlakjet ve Zingat gibi ilan siteleri de listede bulunuyor. 

Yemekten tekstile pek çok alanda e-ticaret platformu olarak faaliyette bulunan Trendyol da bu sektöre girmeye karar vermişti fakat yasa sebebiyle yatırımdan vazgeçti. 

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

YENİ OYUNCULAR GEREKİYOR 

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizammeddin Aşa sektörde ciddi bir tekel sorunu yaşandığına dikkat çekti. Yeni oyuncuların girişini engelleyen e-ticaret yasasının çıktığı gün ilan fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldığını vurgulayan Aşa, konuyla ilgili olarak "Tekelleşme sektörü zorluyor. Zaten kimse iş yapamıyor. Bir dükkân kirası kadar da ilan sitesine para ödüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yeni girişimlerinin önünün kesilmesinin sektörde rekabeti bitirdiğinin altını çizen  Ankara  Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam da Temmuz ayından bu güne sektörde hâkim durumda olan sitenin, ilan fiyatlarına yüzde 30 zam yaptığını belirtti. Akçam, konuya ilişkin "Biz oda olarak şimdialsat.com adıyla kendi ilan sitemizi açtık" dedi. 

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

mlak Yönetim Sistemi Re-Os.com Kurucu Ortağı Hüseyin Öztürk, "Yaklaşık 4 bin gayrimenkul danışmanının tek bir tuşla bütün ilan sitelerine ilan girmesini sağlayan bir sistemimiz var. Üyelerimiz her siteye tek tek ilan girerek saatlerini harcamıyorlar" şeklinde konuştu ve sektörde en büyük paya sahip olan sitenin hiçbir şekilde iş birliğine yanaşmadığını dile getirdi. 

"Biz bunun için Rekabet Kurumu’na başvurduk zaten. Maalesef, sektörün önünü açacak gelişmelerden uzak duruluyor" diyen Öztürk, E-ticaret yasasının rekabeti artırmaya çalışırken burada gelecek olan rekabeti öldürdüğünü ifade etti. 

Ev alacaklar hemen bakın! Yeni kampanya ile 0,69 faizli kredi gelecek mi? Detaylar netleşiyor! 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 zam kapıda! 

ŞOK Market'te 6 taksit fırsatı! Pira termos 199 TL, Migro dalga fırın 1449 TL! ŞOK kataloğu 5 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön