30 / 04 / 2024

Emlak GYO'nun halka arzı için düğmeye basıldı

Emlak GYO'nun halka arzı için düğmeye basıldı

TOKİ İştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) borsada işlem görmek için başvuruda bulundu



4.5 milyar liralık mal varlığı olan Emlak GYO'nun sadece Türkiye'de değil dünyada da en büyükler arasına girecek halka arzı için düğmeye basıldı. Şirket İMKB'de işlem görmek için başvuru yaptı

TOKİ İştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) borsada işlem görmek için başvuruda bulundu. İMKB'nin internet sitesinde yer verilen bilgide şirketin halka arz tutarının 625 milyon lira olduğu ve arz sonrası sermayesinin 2.5 milyar lira olacağı kaydedildi. Yaklaşık 4.5 milyar TL net aktif değeriyle Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olan Emlak Konut GYO, yüzde 25'ini halka açmak için düğmeye bastı. TOKİ'nin 500 bin konut hedefine 35 bin konut üreterek katkıda bulunan şirket, halka arzdan elde edeceği kaynağı yeni konut projeleri ve başta İstanbul olmak olmak üzere kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinde kullanacak.

DEVLER LİGİNE GİRECEK
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum daha önce basına yaptığı açıklamada Türkiye'nin en büyük GYO'su olan Emlak Konut'un halka arzla birlikte dünyanın da en büyük beş GYO'su arasında yer almayı hedeflediklerini ifade etmişti. Kurum, 2003 yılından bu yana şirketin üç kat değer kazandığını söylemişti. Şirketin halka arz büyüklüğünün dünya çapında ses getireceği belirtilirken şirketin yüzde 50-60'lık kısmının yurtdışında Avrupa ve Amerikan pazarlarında da borsaya kote olacağı bildirilmişti.Emlak Konut'un halka arzıyla birlikte GYO'ların sermaye piyasalarındaki payının yüzde 1'den 2-3'e çıkacağı tahmin ediliyor. Dünya borsalarında GYO şirketlerinin payı ortalama yüzde 4-5 oranında bulunuyor.

'BAŞARI HİKÂYESİ OLACAK'
Bu arada Emlak Konut GYO, halka arz için Unicredit ve TSKB'yi görevlenmişti. Unicredit'in uluslararası, TSKB'nin ise yurtiçi aracı kuruluş olarak görev alacağı bildirildi. Halka arz toplantısı sırasında Unicredit Grubu adına konuşan Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdür Vekili Alessandro Decio ise Emlak konutun halka arzının bir başarı hikayesi olacağını açıklamıştı.

35 BİN KONUT PROJESİ VAR
Önümüzdeki dönem için 500 bin konut hedefi bulunan Emlak Konut GYO'nun bugüne kadar hayata geçirdiği 35 bin konut projesi bulunuyor. İstanbul'da hayata geçirilen projeler arasında My Town Ispartakule, My Towerland, Avrupa Konutları TEM, İdealistkent gibi projeler yer alıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise daha önce yaptığı bir açıklamada şirketin 2003-2010 arasında portföylerinde bulunan 3 milyon 260 bin metrekare arsa üzerinde yaklaşık 35 bin adet konut, 521 adet ticari ünite, 10 adet sosyal tesis, 10 adet okul projelendirdiğini hatırlatmıştı.

HEDEF 60 BİN KONUTA ULAŞMAK
* Yaklaşık 4.5 milyar TL net aktif büyüklüğe sahip
* Yüzde 25'ini halka açacak
* Amerika ve Avrupa borsalarına kote olacak
* Dünyada ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyor
* Son 7 yılda 42 bin konut, 398 ticari ünite üretti
* 2011 sonu hedefi 60 bin konuta ulaşmak
* Halka arzın 2010 sonuna kadar gerçekleşmesi öngörülüyor
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Emlak GYO halka açılmaya hazırlanıyor
Türkiye´nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) borsada işlem görmek için başvuruda bulunduğunu açıkladı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası´nın (İMKB) internet sitesinde yer alan bilgide şirketin halka arz edilecek tutarının 625 milyon lira olduğu ve halka arz sonrası sermayesinin de 2.5 milyar lira olacağı kaydedildi.

Yüzde 25´i halka açılacak
Türkiye´nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan ve TOKİ´nin yüzde 99.99 iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı´nın yüzde 25´inin bu yıl içinde halka arzının planlandığı açıklanmıştı.
Radikal


Geri Dön