16 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO, prefabrik konutları hızla tamamlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı! 

Emlak Konut GYO, prefabrik konutları hızla tamamlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerindeki geçici barınma alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Kurum tarafından yayınlanan videoda “asrın felaketi”nden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesine kurulan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler için hayata geçirilen hizmetler ile ilgili bilgiler yer alıyor. 

Bölgede kurulan konteyner kentlerde gıda, sosyal market ve giyim, erkek ve kadın kuaförü, okul, anaokulu, oyun parkı, basketbol sahası ve mescitler bulunuyor. 

Emlak Konut GYO, prefabrik konutları hızla tamamlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı! 

Bu çalışmalar çerçevesinde, depremzedelerin yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri amacıyla ilk önce psikososyal merkezler kuruldu. Bu merkezlerde yüze yakın psikolojik danışman hizmet sunuyor. Konteyner kentte görev yapmakta olan Millî Eğitim Bakanlığı Destek Saha Koordinatörü Serdar Genç, konu ile ilgili açıklamasında "Travmatik yaşantıdan sonra çocukların kaygı düzeyinin normalleşmesi, korkularının azaltılması için çocuğun dili oyundur; oyunlarla, çocuklarla birlikte etkinlik yapıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Öğrencilerin eğitimlerinde aksamalar yaşanmaması amacıyla konteyner kentlerde anaokulları, ilkokullar ve ortaokullar kuruldu. Konteyner okullarda görevde bulunan Psikolojik Danışman Pınar Yaşar hizmete açılan okullara ilişkin "Konteyner okullarımızın içleri çok güzel bir şekilde dizayn edildi. Öğretmenlerimiz branş branş görevlendiriliyor. Depremzedelerimizin elimizden geldiğince hızlı bir şekilde normal hayatlarına dönmelerini sağlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Emlak Konut GYO, prefabrik konutları hızla tamamlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı! 

Bakanlık tarafından konteyner kentlerde Depremzede çocuklar için bilim çadırları da hayata geçirilecek, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Konteyner bilim çadırında görevli Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Gaziantep İl Sorumlusu Yağmur Erbay çalışmalara ilişkin açıklamasında "6-14 yaş arasında farkındalık oluşturmak amaçlı yaptığımız atölyelerdi. Şimdi burada da depremden dolayı çadır kentte de matematik, teknoloji, uzay ve havacılık, doğa gibi atölyelerin çocuklarla birlikte etkinliklerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum Twitter hesabından gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında ayrıca, "İslahiye’deki geçici barınma alanımız da yakında depremden etkilenen vatandaşlarımızı ağırlayacak. Emlak Konut eliyle yaptığımız prefabrik konutlarımız hızla tamamlanıyor" ifadelerine de yer verdi. 

Beklenen depremle ilgili İstanbul için çok ilginç öneri!

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

 


Geri Dön