13 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO'nun Kemer Country’nin golf sahalarındaki projesine yargıdan dur kararı! 

Emlak Konut GYO'nun Kemer Country’nin golf sahalarındaki projesine yargıdan dur kararı! 

Demirören’in kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği Kemer Country’nin golf sahalarında inşa edilmek istenen konut projesine yargıdan bir kez daha dur kararı geldi. İşte ayrıntılar...



Cumhuriyet Gazetesi'nden Şeyda Öztürk'ün haberine göre; Demirören Holding’in, Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarından karşılık şirket, sahibi olduğu İstanbul Göktürk’teki Kemer Country’nin golf sahalarını ipotek ettirmişti. 

Borçların ödenmemesi sebebiyle Ziraat Bankası’na devredilen araziye ise Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. lüks konut projesi inşa etmek için düğmeye bastı.

Yeşil ve deprem toplanma alanına sahip çıkmak isteyen vatandaşlar, 31 Ekim tarihinde çalışmaların başlayacağı bölgede bir araya gelmişti. Ancak kepçeler bölgeye çevik kuvvet eşliğinde girdi ve 3 haftadır çalışmalar sürdürülüyordu. 

Emlak Konut GYO nun Kemer Country’nin golf sahalarındaki projesine yargıdan dur kararı! 

Bunun ardından Göktürk'te yaşayan vatandaşlar bölgede nöbet tutmaya başladı ve pek çok siyasi isimden de destek verildi. 

1980 yılından beri yeşil alan olarak kullandıkları bölgeyi kaybetmek istemeyen vatandaşlar pek çok kez yürütmenin iptali için dava açtı. Kepçelerin alana girdiği gün de Eyüpsultan Kaymakamlığı’na açılan bir davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Fakat bu karar 4 gün içinde iptal edildi. Bunun ardından Eyüpsultan Kaymakamlığı’na açılan bir davada daha yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada, "Kaymakamlıkla ilgili dört adet yürütmeyi durdurma talebimiz olmuştu. Bir tanesinde yürütmeyi durdurma almıştık ama 3 veya 4 gün sonra iptalini sağladılar. Bu kararı da bir hafta sonra değiştirebilirler. Bu süreçte yapılması gereken her hamle çok önem arz ediyor" ifadeleri kullanıldı. 

Emlak Konut GYO Göktürk 2. Etap için imzalar atıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Göktürk projesi imzalar atıldı! 559 konut ve 91 villalık yeni proje geliyor!

Emlak Konut GYO Göktürk projesi imar uygulaması askıda!

Emlak Konut GYO Göktürk projesi 2. Etap imar uygulaması askıda!


Geri Dön