12 / 10 / 2024

Emlak Konut'un arsasına mix bir proje yapılacak!

Emlak Konut'un arsasına mix bir proje yapılacak!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Ispartakule'de herkes eşit, Çetinsaya biraz daha eşit!" başlıklı yazıyı kaleme aldı...




Mart ayında ihalesi yapılan Bahçeşehir Ispartakule 2. Bölge 4. Kısım arsa karşılığı gelir paylaşımı, bilindiği gibi Avrupa Konutları'nın patronu Süleyman Çetinsaya'ya ait Artaş İnşaat ile Emlak Pazarlama, Gün-er İnşaat ile Redi Gayrimenkul'e verilmişti. Duyduğuma göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) ait 45 bin metrekare arsa ve 90 bin metrekare inşaat alanı olan parsel üzerinde alışveriş merkezi, ofis ve rezidanslardan oluşan mix bir proje yapılacakmış. Mimari çalışmalara başlanmış üstelik ancak neyin nasıl olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Herkesin hissesinin eşit olmasına rağmen, projeyi ortaklar Avrupa Konutları'nın patronu Süleyman Çetinsaya'ya bırakmışlar. Çetinsaya'nın bölgede hayata geçirdiği 3 konut projesi ve alışveriş merkezi tecrübesine güveniyorlar. Bu durumda sektörde İngilizlerin meşhur sözü olan "İngiltere'de herkes eşittir, kraliçe ise biraz daha eşittir" sözü hatırlatılarak, "Isparatakule'de herkes eşit ortak ama Süleyman Çetinsaya daha eşit ortak" esprisine neden oluyor.

Artaş Gün-er ortaklığı

Ispartakule'de yapımı devam eden Avrupa Konutları Ispartakule 1 ve 2 projeleri, Süleyman Çetinsaya'nın sahibi olduğu Artaş İnşaat ile Osman Gündüz'ün sahibi olduğu Güner İnşaat ortaklığında yapılıyor. Ayrıca Avrupa Konutları Atakent 2 projesi de bu ortaklıkta hayata geçirildi.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön