14 / 10 / 2024

Emlak piyasası, EBES 2011 İstanbul'da tartışılacak!

Emlak piyasası, EBES 2011 İstanbul'da tartışılacak!

Her yıl ekonomi ve finans biliminin önde gelen temsilcilerini İstanbulda buluşturan uluslararası bilimsel-akademik kuruluş EBESin (Eurasia Business and Economics Society-Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği), bu yılki konferansı başladı




 

Türkiyenin de aralarında bulunduğu 53 ülkeden 400den fazla akademisyen ve ekonomi uzmanının 3 gün boyunca 250 civarında bilimsel makaleyi sunup tartışacağı EBES İstanbul Konferansı, akademisyenlerin yanı sıra dünya genelinden merkez bankası yetkilileri ve bürokratları da buluşturuyor.

EBES kurucularından Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, bilgilendirme toplantısında, çoğunluğu yurt dışında bulunan birkaç Türk akademisyen tarafından 2008 yılında kurulan EBESin, Türkiyede benzeri olmayan, tamamen uluslararası bilimsel-akademik bir kuruluş olduğunu söyledi. Bilgin, EBESin amaçları arasında, uluslararası bilimsel akademik konferanslar düzenlemenin yanında, bilimsel dergiler çıkarmanın da bulunduğunu dile getirerek, "EBES 2009 Conference"ın başarılı geçmesi ve katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 2010 yılından itibaren yılda iki konferans düzenlenmesinin kararlaştırıldığını anlattı.

Konferanslardan birinin her yıl Mayıs-Haziran aylarında İstanbulda, diğerinin ise Ekim ayında yurt dışında yapıldığına değinen Bilgin, EBESin, yoğun uluslararası ilgi nedeniyle konferans sayısını önümüzdeki yıl 3e çıkaracağını kaydetti. Bilgin, EBESin İsrailden Çine İsveçten Avustralyaya kadar değişik birçok ülkeden akademisyenlerin oluşturduğu bir Danışma Kurulu olduğunu ifade ederek, Türkiyeden sadece iki kişinin olduğu bu kurulda 17 ülkeden ekonomi, finans ve işletme alanlarından 25 profesörün yer aldığını, uluslararası konferanslar düzenlemenin yanında, EBESin, "Eurasian Economic Review" ve "Eurasian Business Review" adlarıyla İngilizce iki bilimsel dergi de çıkardığını, Türkiyeden sadece 2-3 ismin yer aldığı bu dergilerin yayın kurullarında dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanlarının bulunduğunu anlattı. Geleceğin ekonomik düzenine yönelik arayışların görüşüleceği konferansta ayrıca dünya ekonomi gündemine ilişkin konuların da masaya yatırılacağına işaret eden Bilgin, "Konferanslarımıza olan uluslararası ilgi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor. EBES konferanslarının önemli bir özelliği de, yurt dışından katılımın yüksek olması.

Türkiyeden katılım yüzde 15ler civarında. Konferans uluslararası akademik çevrelerde çok ilgi gördü. Türkiyenin bilimsel alanda tanıtımı için de çok büyük bir katkı sağladı" dedi. Bilgin, toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, Türkiyenin şu anda en önemli gündem maddesinin "seçimden sonra ekonominin ne olacağı" olduğunu dile getirerek, seçimden sonra mevcut hükümetin tek başına yine iktidar olması durumunda ekonomi politikalarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Bu arada, toplantıda verilen bilgiye göre, bu yılki konferansa ekonomi ve finans camiasının iki önemli ismi Iftekhar Hasan ve John Rust da katılıyor. Konferansta; küresel krizden finans piyasalarındaki dalgalanmalara, finansal piyasalardaki getiriden enflasyon ve kur risklerine, enerji güvenliği ve sorunundan Avrupa ülkelerindeki durgunluğa, merkez bankacılığından İslam bankacılığına, işsizlik sorunundan insan mutluluğunu etkileyen ekonomik faktörlere, bankacılık sektörü etkinliğinden kredi kartı borçlarına, Yunanistan krizinden Çin ve Rusya ekonomilerine, emlak piyasasından girişimciliğe kadar değişik teorik ve güncel konular ele alınacak ve çözüm önerileri tartışılacak.

AA

 


Geri Dön