28 / 04 / 2024

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.



Ankara’da 2 gün boyunca sürecek olan “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı” düzenlenecek.  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından düzenlenen çalıştaya akademisyenler kamuda görev yapan birçok isim ve emlak danışmanları katılacak.

Kırıkkale Üniversitesi ve Hacı Bayram Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu ile iş birliği içerisinde 10 köklü üniversitenin görevlilerinin katılacağı çalıştay 13-14 Ocak tarihlerinde Esenboğa Büyük Anadolu Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenecek. Çalıştayda konut sektörünün güçlü ve zayıf yönleri ele alınarak katılımcılardan görüş ve öneriler alınarak, sektörün yol haritasının hazırlanmasında kullanılacak.

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

EMLAK SEKTÖRÜ ENİNE BOYUNA MASAYA YATIRILACAK

Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı ile birçok ismi bir araya getireceklerini ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, “Düzenleyeceğimiz çalıştayda akademisyenleri, emlak danışmanlarını ve kamu görevlilerini bir araya getirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.

Akademisyenler ile sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücünün yetiştirilmesinde sorumlu üniversitelerin öğretim programı süresince karşılaştığı sorunları, gayrimenkul sektörüne yönelik akademik anlamda eksik görülen literatür başlıkların belirlenmesi gibi konuları konuşacağız.

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Öte yandan meslek etiğinin korunması anlamında ilgili meslek odalarının üyelerine yönelik yapıcı uygulamaların geliştirilmesi, ilgili meslek örgütlerinin sektöre yönelik pozitif yönlü algı oluşturması ve oluşturulan algının geliştirilmesine yönelik projelerin belirlenmesi gibi meseleleri ele alacağız.” dedi.

Kamu görevlilerinin de çalıştayda yer alacağına değinen Akçam, “Kentsel dönüşüm politikalarında emlak danışmanlarının rol üstlenmesinin sağlanması için yasal mevzuat düzenlemesi, kanuni boşluklar veya mevzuat eksikliği gibi konuları da konunun ilgililerine ileteceğiz” diye konuştu.

Birçok önemli isimin çalıştaya kayıtılacağına da değinen Akçam şunları belirtti: “Sektörümüzün güzide temsilcileri ile hayatını bu mesleğin mutfağına adamış akademisyenleri buluşturacağız. Prof. Dr. Ender Güler, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Doç. Dr. Mehmet Ali Aksoy, Prof. Dr. Yetkin Bulut gibi isimlerin yanı sıra Ticaret Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, STK’lar Genel Müdürlüğü yetkilileri de katılacak. Ayrıca Adana, Ankara, Bursa, Antalya, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Samsun,  İzmir  Emlak Odası Başkanları da katılım sağlayacak.”
Akçam, çalıştayın sonuç raporunun basına ve ilgili kurumlara iletileceğine de dikkat çekerek emlak sektörüne ilgi duyan herkesi çalıştaya beklediklerini belirtti.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Geri Dön