22 / 07 / 2024

Emlak sektöründe indirimler havada uçuşuyor! 

Emlak sektöründe indirimler havada uçuşuyor! 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında emlakçılar, müteahhitlerin sarı sitedeki gayrimenkul ilanlarının fiyatlarını düşürmeye başladıklarını belirterek, 200 bin -300 bin indirimlerin havada uçuştuğunu kaydetti.




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sektör tarafında da merakla beklenen Nisan 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde açıklandı.

TCMB tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan KFE (2017=100), nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı ve 1257,7 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 48,4 artarken, bu dönemde reel olarak azalış da yüzde 13,3 oldu.

250,9 bin takipçili Borsa Filozofu resmi X hesabı https://twitter.com/borsafilozofu üzerinden konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Borsa Filozofu paylaşımında emlakçılar, müteahhitlerin sarı sitedeki gayrimenkul ilanlarının fiyatlarını düşürmeye başladıklarını belirterek, 200 bin -300 bin  indirimlerin havada uçuştuğunu kaydetti.

Borsa Filozofu'nun paylaşımı şu şekilde:
Emlakçılar, müteahhitler sarı sitedeki gayrimenkul ilanlarının fiyatlarını düşürmeye başladılar. 200k-300k indirimler havada uçuşuyor. Neden acaba?

Borsa Filozofu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi: 

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

Aile Bakanlığı 500 bin TL verecek! Almak isteyenler hemen baksın

Dolar 120 TL olacak dediler... Üstüne bir de tarih verdiler


Geri Dön