27 / 04 / 2024

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.



Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

1 Kasım 2023 tarihinden itibaren Resmi Gazete ’de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesi sonrası, ‘Emlakçılık Yetki Belgesi’ almadan taşınmaz alım satımı için ilan verilemiyor. Bununla beraber yetki belgesi olmayan emlakçılar da sitelere ilan koyamıyor. Fakat son dönemlerde Antalya’da yetki belgesi olmadığı halde emlakçılık yapan pek çok kişi var. Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, bu konuya dair çok fazla şikâyet aldıklarını dile getirdi.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DOLANDIRICILAR ARTIYOR

Antalya Ekspres'ten Çiğdem Korkan'ın haberine göre yaptığı açıklamada dolandırıcıların kira ve satılık için verilen ilanları yakından takip ettiklerini dile getiren Çağlar, “Emlakçı kardeşlerimiz ilanı siteye koyduğu anda dolandırıcılar, emlakçıyla irtibat kurarak ilandaki fiyatta indirip yapılıp yapılmayacağı yönünde konuşmaları konut sahibi ile yapmak istediklerini söyleyerek konut sahibinin bilgilerini alıyor. Konut sahibinin bilgilerini aldıktan sonra satışı kendi yapıyor. Ayrıca konutun sahibi gibi kişilerle görüşerek konutun emsallerinden daha uygun olduğunu iddia ederek kaparo istiyor. Söz konusu kaporanın alınmasından sonra bir daha kişiyle irtibat kurulamadığı yönünde sık sık şikâyetler almaya başladık” diye konuştu.

EMLAKÇILARA UYARI

Açıklamasında emlakçılara da seslenen Başkan Çağlar, “1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yetkisiz ilan girmek yasak ve yetki belgesinin alınmasını çok önemli. Daha sonra yer gösterme ve kiracı belirleme süreçlerini, kiracı ile konut sahibinin görüşmelerini beraber yapmanız doğru olacak. Bizzat görmediğiniz, anahtarını almadığınız konutların ilanını vermemenizi, yetki belgesi ile tapu kayıtlarının kontrol edilmesinin önemini bir defa daha hatırlatmak isterim. Aksi durumda, TCK kapsamında bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık suçunun nitelikli haline aracılık etmiş olursunuz” dedi.

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

İstanbul’da 2 kişinin asgari ücretle yaşadığı 1 ailede gelirin yüzde 75'i kiraya gidiyor!

Kira sorunu öğrencileri de vurdu: Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı iki yılda 700 bini geçti!


Geri Dön