29 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme adımları!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme adımları!

Konut, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödeme dönemi ay sonunda bitiyor. İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme adımları..



Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödeme dönemi 30 Kasım'da sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini bu süre içerisinde tamamlamaları gerekiyor.

 

Peki, kimler emlak vergisini, kimler çevre temizlik vergisini ödeyecek? Emlak ve çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenecek? İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme adımları:

 

1- Emlak vergisi ödeme adımları


Emlak vergisi, tüm gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor.

 

Emlak vergisi ödeme yerleri 
Emlak vergisi, gayrimenkuller için ilçe belediyesinden ödeniyor. Taşınmaz malın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


 
Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

 

2- Çevre temizlik vergisi ödeme adımları

 

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için kullanıcıları tarafından ödeniyor.

 

Çevre temizlik vergisi ödeme yerleri 
Çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, faturanın ödenmesi ile birlikte ödenmiş oluyor. İşyerleri için ise vergi ödemelerinin kiracı ya da mal sahibi tarafından ilçe belediyesine ödenmesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi, emlak vergisi gibi "e-belediye" sistemini üzerinden ödenebiliyor.  

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön