30 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Emlak vergisi 2. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor!

2018 yılı emlak vergisinde 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Verginin 2. taksit ödemelerine 1 Kasım itibari ile başlanılacak..



Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisinde 2. taksit dönemi yaklaşıyor. İlk taksit ödemelerini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapan mükellefler 2. taksit ödemelerine 1 Kasım itibari ile başlayacak.

Tüm borcunu ilk taksit dönemi içerisinde kapatanlar Kasım ayında herhangi bir ödeme yapmayacak.

Ayrıca 2018 yılı içerisinde gayrimenkul satın alanlar da yine bu sene ödeme yapmayacak. Bu yıl gayrimenkul satın alanların vergi sorumluluğu 2019 yılı itibariyle başlayacak.

Emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Dolayısı ile emlak vergisi 2. taksit döneminde, ilk taksit dönemine ödenen bedel kadar ödeme yapılacak. 

Emlak vergisi ödeme yerleri

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesinde yapılıyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön