02 / 05 / 2024

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...



Emlak Vergisinden kimler muaf?

Emlak vergisinden muaf olmak için emlak sahibinin hiçbir geliri olmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra geliri olmayan; emekli, dul, yetim, engelli, şehit ve gazi yakını ya da gaziler de emlak vergisi muafiyeti için başvuruda bulunma hakkına sahiptirler. 

Emlak vergisinden muaf olmak için ayrıca kişinin başka bir gayrimenkulu olmamalı, gayrimenkulünü daimi ikamet etmek için kullanması gerekiyor. Ayrıca gayrimenkul genişliğinin 200 metrekareden az olması şartı da bulunuyor. 

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

Emlak Vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Emlak Vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyelere gerçekleştirilebiliyor. Eğer farklı bir şehirdeyseniz vergi ödemenizi herhangi bir belediyede de yapma imkanına sahipsiniz. 

Emlak vergisi ayrıca Belediye veznesinde EFT ve havale yoluyla da gerçekleştirilebiliyor. Bazı belediyelerde ise internet üzerinden kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor. 

PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubeleri ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödemeler gerçekleştirilebiliyor. E-devlet üzerinden (http://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) adresinden de ödemeler yapılıyor.

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler 2022!

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?


Geri Dön