28 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?



Emlak vergisi ödemesi yapacak olan vatandaşlar ödemelerin ne zaman sona ereceğini araştırıyor.Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Akşam'da yer alan habere göre; tapu kayıtlarında kendi adına kayıtlı arsa, konut ya da taşınmaz arazisi olan kişiler emlak vergisi ödemek zorunda. Peki, emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

2020 yılı emlak vergisinin ikinci taksiti son ödeme günü 30 Kasım olarak açıklandı. Her yıl 2 taksit şeklinde yapılan ödemeler anlaşmalı olan bankaların internet şubelerinden de yapılabiliyor. 

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet kapısı aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden görebiliyor. 

Emlak vergisi ödemesi için ilk olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır olması gerekiyor. Beyanname için meskenin yer aldığı adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası belirtilmeli. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabiliyor.

Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırılabilecek.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!


Geri Dön