27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi son ödeme tarihi için geri sayım başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek ödemeler için vatandaşlar nereden ödeme yapacağını merak ediyor. İşte emlak vergisine dair merak edilenler...



2021 emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için sayılı günler kaldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; milyonlarca gayrimenkul sahibi emlak vergisini dilerse tek seferde, dilerse iki taksit halinde ödeyebilir. İlk taksit için ödemeler 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek. Ödemeler EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi ödeme zamanları

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor.

Koronavirüs salgını döneminde ödemeler internet üzerinden yapılabiliyor. 

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan Mayıs; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım'da yapılıyor. 

Ödemeler tek seferde ve iki taksit halinde yapılabilir. 

Emlak vergisi ödeme yolları

Ödeme için öncelikle belediyelerden verilen beyannamelerin doldurulması gerekiyor. Bunlara ek olarak beyanname başvurusu esnasında  tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır olması gerekiyor. Beyanname için taşınmazın adresi ile taşınmaz sahibinin ikamet adresi ve vergi bilgileri bildirilmelidir. Ödemeler gayrimenkulun bağlı olduğu belediyeye, belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Tüm bunlara ek olarak online olarak da ödeme yapılabilir. 

Emlak vergisi ödemeleri 3 şekilde yapılıyor.

1.Gayrimenkulun bağlı olduğu belediyelerin banka hesaplarına havale veya EFT yapılabilir.

2. Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi veya uygulamasından ödeme gerçekleşebilir. 

3. E-Devlet parolası olanlar E-Devlet üzerinden ödeme yapabilir. Şifresi olmayanlar ise PTT'den E-Devlet şifresi alabilir. 

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Kimler emlak vergisi ödemez?

Sadece bir mülkü olan veya mülk dışında bir geliri veya kazancı olmayan, emekli, dullar, şehit aileleri ve yetimler emlak vergisinden muaf tutuluyor.

Ek olarak brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul sahipleri de emlak vergisi ödemiyor. Bu durumdan haberdar olmadan ödeme yapanlar ise 5 yıla kadar ödemelerini geri alabiliyor.

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri için geri sayım başladı!


Geri Dön