30 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme günü bugün!

Emlak vergisi son ödeme günü bugün!

Taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Aralık'ta sona eriyor. Vergi takvimine göre emlak vergisi son ödeme günü bugün...



Emlak vergisi son ödeme günü bugün!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, taşınmazın değerine göre hesaplanıyor.


2014 yılına ait vergi borçlarının ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere en son 2 Haziran'da ödenmişti. Vergiyi isteyenler tek seferde bu dönemler içerisinde ödedi.


Ancak vergi borcunu iki taksit halinde ödemek isteyenler, Kasım ayı içerisinde de ödeme yaptı. Vergi takvimine göre, emlak vergisi son ödeme günü bugün olup, bu akşam mesai bitimine kadar ödemelerin tamamlanması gerekiyor.


Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisinde vergi mükellefiyeti ise, taşınmaz mal edinim tarihini takip eden sene başlıyor.


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön