29 / 04 / 2024

Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Taksitli olarak ödeme yapanlar için emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman? İşte emlak vergisi takvimi...



Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından devlete ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre kimi gayrimenkul sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor.


Vergiden muaf tutulmayan; vergi yükümlülüleri ise bu vergi borçlarını iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İsteyenler, emlak vergisi borcunu birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor.


İki taksit halinde ödemek isteyenler ise vergi borcunu Vergi Takviminde belirtilen tarihler içerisinde vergi ödemelerini gerçekleştiriyor. 2013 yılı Vergi Takvimine göre emlak vergisi birinci taksitleri için son gün 31 Mayıstı. Peki vergi yükümlüleri emlak vergisinin 2. taksitini ne zaman ödeyecek?


Emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri içerisinde gerçekleşecek. Buna göre ikinci taksit ödemelerinin başlamasına yaklaşık 20 gün bulunuyor.


Vergi yükümlüleri ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapıyor. Eğer belediye e-belediye sistemini kullanıyorsa, ödeme internet üzerinden de yapılabiliyor.


Ancak gayrimenkul şehir dışındaysa ve e-belediye sistemini kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!
Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön