27 / 04 / 2024

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...



Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Emlak sektöründe faaliyette bulunanların ve undan sonra sektöre giriş yapacaklar ile emlak ofislerinde çalışan danışmanlara, ofisin ana yetki belgesine bağlı olarak 'Emlak danışmanlarına yetki belgesi alma şartı' getirildi.

Yeni yönetmelik 'Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik' 5 Haziran 2018 yılında yürürlüğe girerek Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak işletmelerinde yetki belgesi alınması şartı bulunuyor.

Yeni yönetmeliğe göre; danışmanların yapacak olduğu bütün işlemlerden artık ofis de sorumlu olacak ve cezai müeyyide ofis sahibine ve ofisin yetki belgesine ve siciline işlenebilecek. Hatalı veya bilinçli olarak müşterisini mağdur eden, yönetmeliğe aykırı davranan, haksız uygulamalar yapan emlak ofisinin yetki belgesi iptal edilecek.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne zaman bitiyor? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

2021 Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır?

Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girerek başvuru yapmaları gerekiyor. Ticaret İl Müdürlükleri sistem üzerinden gelen başvurular sonrasında başvuruda bulunan işletmeyi yerinde ziyaret edip, yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları inceleniyor. İncelemelerin ardından işletmelere yedi rakamdan oluşan ve il plaka koduna göre bir numara veriliyor.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

2021 Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nerede alınır?

5 Eylül 2018 tarihi itibariyle Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi siteden alınan başvuruların ardından Ticaret İl Müdürlükleri tarafından alınıyor. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne zaman bitiyor?

Yetki belgeleri her işletme için ayrı ayrı hazırlanıyor ve 5 yıl geçerli oluyor. Yetki belgesinin işletmede herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılıyor.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Yetki belgesinin geçerlilik süresi beş yıldır. İşletmenin herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılır.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020

İçeriğinde bulunan bilgilerde değişiklik olması halinde, gerçekleştiği tarih sonrasında yedi gün içerisinde, geçerlilik süresi sona ermeden, en az 30 gün önce, Bilgi Sistemi üzerinden yenileme durumunda da Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapılacak, 7 gün içinde yerinde tespit edilecek ve 10 gün içinde yetki belgesi verilecek.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

10 maddede emlakçılıkta devrim!


Geri Dön