28 / 04 / 2024

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.



Emlakjet, çevrim içi bir gayrimenkul platformu olarak, satılık ve kiralık emlak ilanlarından oluşan 400 binlik veri tabanındaki hareketlere dayanarak Nisan ayı emlak verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nisan ayında konut satışları yüzde 35,6 düşerken, Emlakjet verilerine göre satılık konut fiyatlarında yüzde 5 artış görüldü. Ülke genelinde ise Nisan ayında kiralık konut fiyatlarında önemli bir değişim yaşanmadı. Emlakjet üzerinden gerçekleştirilen satılık, kiralık konut ve satılık arsa aramalarında Ankara'nın ilçeleri öne çıkarken, Çankaya, Mamak ve Sincan ilçelerinde satılık arsa fiyatlarında yüzde 15,3'lük ortalama bir artış gözlendi. Nisan ayında en çok konut aranan il Mersin olurken, üçüncü en çok arama yapılan il olan Adana, kiralık konut aylık fiyat değişimindeki artışın yanı sıra satılık arsa aylık fiyatlarında yüzde 55'lik bir artışla dikkat çekti.

EmlakJet ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet tarafından yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul taleplerindeki değişimler incelendiğinde, konut satın alma planı yapanların yüzde 58,9'unun seçim sonrasına erteleme kararı aldığı belirlendi. Bu veri, Emlakjet'in düzenli olarak gerçekleştirdiği gayrimenkul talepleri verileri doğrultusunda elde edildi.


Geri Dön