11 / 05 / 2024

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.



Konut arama hacimlerine göre yapılan değerlendirmede ise Mersin,  Ankara  ve Adana'nın öne çıktığı görüldü. Adana'da kiralık konut fiyatlarında yüzde 18'lik bir artış yaşandığı, satılık arsa fiyatlarında ise mart ayındaki yüzde 58'lik artışın ardından nisan ayında da yüzde 55'lik bir artış gözlendiği belirtildi. Bu durum, deprem felaketinin gayrimenkul sektöründeki etkilerinin hala devam ettiğini gösteriyor.

Ayrıca yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Aydın ve Muğla gibi yazlık bölgelerde konut aramalarında da artış yaşandığı ifade edildi.

Emlakjet kullanıcılarıyla yapılan araştırmalarda ise seçim öncesinde kullanıcıların ev fiyatlarında düşüş beklentisi içinde olduğu görüldü. Satın alma planı yapanların yaklaşık yüzde 40'ının kredi desteğiyle ev almak istediği belirtildi. Ödeme yöntemlerinde sağlanacak imkanlar ve krediye erişimin beklentileri karşılamasıyla, sektörün önümüzdeki dönemde daha hareketli olması bekleniyor.

EmlakJet ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Buğra Serdar isimli Emlakjet Prestige Plus Üyesi ise yaptığı değerlendirmede, döviz artışının durmasıyla birlikte gayrimenkul talebinin artacağını öngördüklerini belirtti. Seçim öncesinde belirsizlik nedeniyle piyasada bir durgunluk olduğunu ifade eden Serdar, kullanıcıların fırsat yatırımlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe ise yatırımcıların şu anda genel olarak konut yatırımı yapmadığı, ancak nadir bulunan spesifik fırsatlar olduğunda yatırım yaptıkları vurgulandı. Kullanıcılar ise şu anda gayrimenkul alımı veya paralarını kur korumaya alma eğiliminde oldukları belirtildi.

Öte yandan konut fiyatlarında düşüş beklenmediği, bunun üretim maliyetlerinin artması ve yüksek enflasyon nedeniyle gerçekleşmediği ifade edildi.


Geri Dön