12 / 05 / 2024

Emlakta 2023 beklentileri!

Emlakta 2023 beklentileri!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Emlakta 2023 beklentileri" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...



Gelelim 2023'te hangi enstrüman ne olacak?

1) Konut: Artarak yükselmeye devam edecek. 2023'te 2022'deki fiyatları arayacağız. Boş evlerin çok daha değerli olduğu bir sürece girdik.

2) Ofis: Ofis talebinde enerji, yazılım ve teknoloji şirketleri öne çıktı. Bunlardan gelen talep gelecek yıllarda artarak devam edecek.

Emlakta 2023 beklentileri!

3) Dükkan: Ticaretteki yavaşlama ile birlikte dükkanlara olan talep azalmasa da fazla artmayacak. Dükkanların enflasyona göre getirisi yine yüksek olur. Ama konut kadar olmaz.

4) Arsa ve arazi: Aslında en yüksek getiri sağlayacak enstrüman iken emlakçıların ve kurtların mahvettiği bir piyasa. Alırken kazanıyorsanız ve uzun vadeli düşünüyorsanız değerlendirilebilir. Yoksa uzak durun.

5) Altın: En güvenli yatırım enstrümanı. Ama ons fiyatları dünya genelinde baskı altında. Bu baskı 2023'te kalkar mı? Emin değilim. Ama kalktığında ons çok sert yükselir.

6) Borsa: 2023'te kazandırmaya devam edecek. Ama çok dikkatli olunması gereken bir yatırım enstrümanı. Temeli sağlam, F/K'sı düşük, bedelsiz potansiyeli yüksek ve düzenli temettü veren hisse senetlerinden şaşmayın.

Ev alamayanlar ya da arazi yatırımı yapmak istemeyenler için en doğru adres. Doğru hisseleri seçenler için gelecek 5 yılda getiri potansiyeli çok yüksek.

Sonuç: 2023'te arz 2022'den az. Dolayısı ile fiyatlardaki artış sürecek. 2023'te 2022'yi mumla arayacağız. Özellikle konut cephesinde sorun artarak devam edecek.

Hangi konutlar ucuza alınabilir?

Konuttaki fırsat şimdi borsada!

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız


Geri Dön