06 / 05 / 2024

Ekonomide 2023 projeksiyonu! Hükümet değişirse ne olacak? Aynı kalırsa ne olacak? İşte beklenen senaryolar

Ekonomide 2023 projeksiyonu! Hükümet değişirse ne olacak? Aynı kalırsa ne olacak? İşte beklenen senaryolar

Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selva Demiralp BBCTürkçe için kaleme aldığı Türkiye ekonomisini 2023 yılı beklentileri yazısında seçim sonrasındaki iki senaryoyu ele aldı.



Demiralp'e göre Türkiye 2022 yılında uyguladığı ekonomi programı ve elde ettiği sonuçlar ayrıştı. Resmi rakamlara göre yıl içinde yüzde 85 ile zirve yapan manşet enflasyonun 2022 yılını yüzde 70’lerde bitirmesi beklendiğini belirten Demiralp, Avrupa ülkeleri ve ABD'de 2023 yılında resesyon beklendiğini, Batılı ülkelerin enflasyonla mücadeleye ve faiz artışına devam sinyali verdiğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön