13 / 09 / 2024

Emlakta 'doğrulanmış ilan' uygulamasına uzmanından 5 öneri! 

Emlakta 'doğrulanmış ilan' uygulamasına uzmanından 5 öneri! 

15 Eylül'den itibaren emlakta "doğrulanmış ilan" düzenlemesine geçiliyor. Bu sayede artık yetki belgeli emlakçılar ilan girişi yapabilecek. Yeni düzenleme sektörden tam not alırken, bazı uzmanlar düzenlemeyle ilgili öneride bulundu...


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak ilanlarında yeni bir dönem başlatılıyor. ‘Doğrulanmış İlan Düzenlemesi' 15 Eylül’de hayata geçirilecek.

Bu sayede artık yetki belgeli emlakçılar ilan girişi yapabilecek, iki farklı platforma konan ilanlar arasında link verilerek alıcılar bilgilendirilecek. 

2 gün sonra söz konusu ilanlar "doğrulanmış ilan" olarak yayımlanacak. Yeni uygulamada, sitelere gayrimenkul ilanı verilmesi süreci resmiyete dökülecek.

Emlakta 'doğrulanmış ilan' düzenlemesiyle ilgili X sosyal medya hesabından  değerlendirmelerde bulunan 156.4 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı düzenlemenin sektörü nasıl etkileyeceğini açıkladı. 

Triger Osman, yeni düzenlenin sektörü olumlu etkileyeceğinden bahsetti. Fakat yeni düzenleme için 5 önerisi olduğunu bu önerilerin de olması halinde tamamlanacağını belirtti. İşte Triger Osman'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Triger @TrigerOsman

Bir önerim daha hayata geçiyor.

- Vatandaşlar, e-Devlet üzerinde kendisine ait gayrimenkulü seçerek, açılacak pencereden emlakçısını yetkilendirecek, emlakçılar da aldıkları yetkiyle emlak portallarına ilan girebilecek.

- Söz konusu ilanlar "doğrulanmış ilan" olarak yayımlanacak. Yeni uygulamada, sitelere gayrimenkul ilanı verilmesi süreci resmiyete dökülecek

1-Bu sistem devreye alındıktan sonra, koyulan ilanlardaki miktarla tapudaki satış fiyatı da karşılaştırılırsa, kimse bedelinden aşağı satış gösteremez. Satışlardan alınan vergileri düşürüp sistemi işletmek lazım. Ben daha kapsamlı yazmıştım ama parça parça devreye alınıyor.

2- İlana koyulan emlak değeri , atıyorum fiyat güncellemesi olacaksa TÜİK'in belirlediği enflasyon oranından fazla artış yapmasının  önüne de geçmek lazım.
3-Kişiler doğrudan kendi mülküyle ilgili ilan koyacaksa, aracıları azaltmak için bu sitelerin ücretsiz ilan yayınlama zorunluluğu da getirilmedi.
4- Kira kontralarını e devletten yapıp bütünleşik yapmak bu sistemle.
5- Boşta kalan konutların tespiti için e-kontrat önemli, boşta kalan konutlara mülkiyet hakkı güvenceye alındıktan sonra vergi konabilir.

Emlakçılar 15 Eylül için hazır! 20 bin emlakçı yetki belgesi için başvuru yaptı!

Bakan Bolat'tan ev sahiplerine ve emlakçılara uyarı: Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl uygulanacak? 

Kiralık ev ilanları 15 Eylül'de değişiyor! Kiralık ilanları nasıl verilecek? Doğrulanmış ilan düzenlemesi nedir?

Geri Dön