28 / 04 / 2024

Emre Köyü'ndeki 500 yıllık hamam ve çeşmenin restorasyonu sürüyor!

Emre Köyü'ndeki 500 yıllık hamam ve çeşmenin restorasyonu sürüyor!

Manisa Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula'ya bağlı Emre Köyü'nde 500 Yıllık tarihe bir geçmişe sahip olan Hamam ve Çeşme Restorasyonu kazı çalışmalarını yerinde inceledi..



MANİSA (İHA) - Kula'ya bağlı Emre Köyü'nde  Ankara  Üniversitesi Sanat Tarihi Dil Tarih Coğrafya Bölüm Hocası Yrd. Doç. Dr. Rüstem Bozer başkanlığında Emre köyünde başlatılan tarihi hamam ve çeşme restorasyonu kazı çalışmaları devam ediyor. 


Emre Köyü'nde 500 Yıllık tarihe bir geçmişe sahip olan Hamam ve Çeşme Restorasyonu kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, "Kula'nın inanç turizminin başkenti olma yolunda ilerlediğini buna bağlı olarak toplam da 75 dönüm arazi üzerinde yer alacak olan Yunus Emre Külliyesi ile hedefin Şehzadeler Kenti olan Manisa'yı inanç turizminde marka haline getirmek olduğunu söyledi. 

Aşkın sözlerine şöyle devam etti: "Türk halk şairlerinin tartışmasız öncüsü olan ve Türk'ün İslam'a bakışını Türk Dilinin tüm sadelik ve güzelliğini ortaya koyan sevgiyi felsefe haline getiren örnek bir insan Yunus Emre ve onun hocası Tabduk Emre tüm dünyaya mal olmuş büyük bir düşünür ve şairdir. Yunus Emre sevgi ve hoşgörünün sembolü bir insandır. Sevgi ve hoşgörü ve bütün insanımızın ihtiyaç duyduğu, dünyanın muhtaç olduğu iki önemli kavramdır. 

Yunus Emre Külliyesi, tam bir devlet, yerel yönetim ve her kesimin işbirliğine dayalı bir çalışmadır. Carullah Bin Süleyman Camii yanında yer alan 50 m2 alana sahip hamam ile 30m2 alana sahip olan çeşme için restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Emre Köyü restorasyon çalışmalarının ardından inanç turizminin başkenti olacak" dedi. 


Yeni Devir


Geri Dön