29 / 04 / 2024

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımıyla yarı yarıya tasarruf sağlanır!

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımıyla yarı yarıya tasarruf sağlanır!

Eryap AŞ CEO'su Emrullah Eruslu, doğru ısı yalıtım yapılırsa Bursa halkının yıllık 500 milyon lirayı bulan ısınma maliyetinin yarı yarıya azalarak 250 milyon TL'ye düşeceğini söyledi...




Emrullah Eruslu, 'Yangından Korunma Haftası' dolayısıyla Bursa'da basın mensuplarına yalıtım ve yangından koruma konusunda bilgi verdi. Yangın nedeniyle elası can ve mal kaybının önüne geçilmesi için yalıtım yapılmasının şart olduğunu belirten Eruslu. ' Bursa'da 2012 yılında 4 bin 834 adet. 2013 yılının ilk 7 ayında ise 2 bin 617 yangın vakası yaşandı. Bu vakalar arasında tarihi binaların olduğu da görüldü Tarihi eser restorasyonlarında yangına dayanıklı yalıtımın şart koşulması gerekiyor." dedi.

Türkiye de yılda toplam 75 bin. Bursa'da ise 5 bine yakın yangın vakası görüldüğüne işaret eden Eruslu. şöyle konuştu: "Yangın güvenliği sağlamanın yolu aktif önlemlerin dışında. yalıtımdan geçr/or. Yangın yalıtımında kullanılan taş yûnu yapılarda çok yönlü yalıtım sunmasının yanı sıra özellikle yangın yalıtımı için özel koruma sağlıyor. Bursa tarihi mirasında önemli yen bulunan mahallelerin birbirleriyle bütünleşen ve yaşayan bir yapısı var. Turizm şehri olma yolunda da hızla ilerleyen Bursa otomotiv ve tekstil sanayinin de başkenti. Tüm bu özellikleri bize Bursa da binaların yangına karşı özel koruma gerektirdiğini gösteriyor."

Bursa'da ısı yalıtımı konusundaki eksiklerin de altını çizen Eruslu. şöyle devam etti: "Bursa'da ısınmak için yılda 1.5 milyar metreküp doğalgaz kullanılıyor. Bu miktarın yüzde 33'unu konutlar kullanıyor. Yanı ısınmak ıçm Bursalılar evlerinde 500 milyon Tl harcıyorlar Bursa da konutların hala yüzde 90'ı yalıtımsız. Yanı doğru ısı yalıtım yapılırsa Bursa halkının yıllık tasarrufu 250 milyon Tl olur.' 2015 yılında 500 milyon Tl ciroya ulaşmayı hedeflediklerim belirten Eruslu. 2015 yılı sonuna kadar 750 kişilik istihdam ile Türkiye'nin ilk 300 sanayi kuruluşu arasında yer almayı ve ısı yalıtım pazarının yüzde 20'sıne sahip olmayı amaçladıklarını kaydetti.


Ayrıntılı Haber

Geri Dön