11 / 05 / 2024

Emsey Hospital, 10 yılda 10 hastane açacak!

 Emsey Hospital, 10 yılda 10 hastane açacak!

Emsey Hospital, geçtiğimiz mayıs ayındaki açılışında başbakanın kürtaj ve sezaryen karşıtı açıklamalarıyla adım duyurdu





Semerkant Vakfı bünyesindeki Emsey Hospital Genel Müdürü Cengiz Bozca, yeni hastanelerle yemden gündeme geleceklerim söylüyor. Bozca “ 1 milyar dolarlık yatırımla 10 yılda 10 yeni hastane yapacağız” diyor.


Türkiye’de özel sağlık sektöründe son 12 yıldır büyük bir gelişme yaşanıyor. Öyle ki 2000’li yılların başlarında 200 civarında olan Türkiye’deki özel hastane sayısının bugün 550’yi geçtiği görülüyor. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı 2008’de yayınladığı yönetmelikle hastane yatırımlarına sınırlama getirse de bu alana ilgi hiç bitmiyor.


Özel hastaneler kervanına katılan son hastanelerden biri de Emsey Hospital. İstanbul Kurtköy’de geçtiğimiz mayıs ayında hizmete açılan ve 110 milyon dolara mal olan hastane, 55 hekim ve 200 yatak kapasitesine sahip. Semerkant Vakfı bünyesinde açılan Emsey Hospital’in genel müdürü Cengiz Bozca, sağlık alanında önümüzdeki yıllarda zincirleşmeyi ve bir tıp fakültesi de açmayı hedeflediklerini söylüyor. 10 yılda 10 hastane planladıklarını belirten Bozca, “31 bin metrekare alan içinde, asgari 200 yataklı hastaneler açacağız. 10 hastane için 1 milyar Euro’luk yatınm yapmayı hedefliyoruz” diyor.


NEDEN KURTKÖY SEÇİLDİ?

Ağrı merkezi, ortopedi ve travmatoloji, beyin ve sinir cerrahi, kalp, damar cerrahisi ve kardiyoloji, hematoloji branşlarının öne çıktığı hastaneye, çok önemli teknolojik yatırımlar gerçekleştirilmiş. Ayda 15-18 bin hasta ağırlayan Emsey, 2013’te 550 bin poliklinik hastası, 75-100 bin arasında da yatan hasta hedefliyor.


Toplam 41 bin 500 metrekarelik bir alana yapılan hastane; konum itibari ile Pendik Kurtköy’de. Hastanenin Kurtköy’de açılmasının altında, bu bölgede tam kapsamlı bir hastanenin olmayışının yattığını söyleyen Bozca, “Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın oluşumuz ülkemizde hızla gelişmekte olan ve bizimde önceliklerimiz arasında yer alan sağlık turizmi açısından büyük avantaj sağlamakta” diyor.

Ekonomist


Geri Dön