09 / 05 / 2024

Emtiada son hafta hareketi yükselişin habercisi mi?

Emtiada son hafta hareketi yükselişin habercisi mi?

Geride bıraktığımız 2022 senesinin son haftasında emtia piyasasında yaşanan yükseliş hareketi, yatırımcıda, “Acaba bu 2023’te olası bir yükselişin habercisi mi?” sorusunun sorulmasına neden oldu.



Emtia piyasalarında altın yüzde 1,5, gümüş yüzde 1, paladyum yüzde 2,1, platin yüzde 4,3 yükselişle haftayı tamamlamıştı.

Öte yandan metallerde de yukarı yönlü bir seyir gerçekleşti. Geçtiğimiz haftayı bakır yüzde 1,1, kurşun yüzde 3,2, alüminyum yüzde 0,3, nikel yüzde 4,1 ve çinko yüzde 1 artışla kapadı.

Emtiada son hafta hareketi yükselişin habercisi mi?

ENERJİ EMTİALARINDA DÜŞÜŞ

Diğer taraftan enerji emtialarında ise geçen hafta düşüşler yaşandı.

Brent petrol haftayı yüzde 0,08'lik sınırlı düşüşle tamamlarken, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz yüzde 11,9 azalış kaydetti.

En büyük petrol üreticisi konumundaki ABD'de fırtına nedeniyle kapatılan bazı enerji santrallerinin yeniden hizmete alınması da arz endişelerini hafifleterek Brent petrol fiyatlarının aşağı yönlü baskılanmasına neden oldu.

Analistler, Brent petrol fiyatlarındaki düşüşte, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de artan vaka sayılarının talep görünümünü olumsuz etkilediği görüşünde.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön