27 / 04 / 2024

Emtiada son hafta hareketi yükselişin habercisi mi?

Emtiada son hafta hareketi yükselişin habercisi mi?

Geride bıraktığımız 2022 senesinin son haftasında emtia piyasasında yaşanan yükseliş hareketi, yatırımcıda, “Acaba bu 2023’te olası bir yükselişin habercisi mi?” sorusunun sorulmasına neden oldu.



Geçtiğimiz hafta emtia piyasalarında yaşanan yükseliş hareketi, yatırımcıyı heyecanlandırdı

Emtiada son hafta hareketi yükselişin habercisi mi?

Emtia piyasalarında Yılın son haftasını altın yüzde 1,5, gümüş yüzde 1, paladyum yüzde 2,1 ve platin yüzde 4,3 yükselişle kapadı.

Böylece sürekli belirsizlik ve resesyona işaret ederken, emtiadaki bu yükseliş hareketi de yatırımcıyı 2023 için umutlandırdı.

Öte yandan bu hareketin en önemli nedenlerinin başında, Çin’in salgınla ilgili yasakları kaldıracağı haberleri oldu. Bu haber, küresel piyasalarda risk iştahını artırken bu ülkenin normalleşme adımlarına devam etmesi piyasaların hareketlenmesine neden oldu.

Konuyla ilgili yorum yapan analistler, ABD'de açıklanan verilerde görülen iş gücü piyasalarının yavaş yavaş da olsa ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hedefleri doğrultusunda güç kaybetmeye başladığına dair işaretlerin Fed'in faiz artırımlarına ilişkin endişelerin hafiflemesine yardımcı olduğu düşüncesinde.

ABD’de açıklanan verilere göre, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 24 Aralık ile biten haftada 225 bine çıkarak piyasa beklentileriyle paralel bir seviyede gerçekleşmiş oldu.

Uzmanlar, yılın son haftası olması dolayısıyla piyasalarda düşük hacimli bir seyir izlendiğini belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön