06 / 05 / 2024

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı: 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi!

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı: 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi!

Ethereum ve Solana blokzincirlerini birbirlerine bağlayan Wormhole prokotolünde siber saldırı gerçekleştirildi. En büyük ikinci DeFi hırsızlığı olarak belirtilen olayda 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi.



Sibergüvenlik şirketi CertiK'in gerçekleştirdiği analize göre bilgisayar korsanları tarafından en az 251 milyon dolar bedelinde ethereum, 47 milyon dolar tutarında Solana ve 4 milyon dolar bedelinde USDC alındı.

Wormhole, kullanıcılara ellerindeki tokenleri ve NFT'leri solana ve ethereum ağları arasında hareket ettirmeye fırsat sağlayan bir protokol olarak biliniyor.

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı: 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi!

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı

Yaşanan durumun DeFi (merkeziyetsiz finans) platformlarına yönelik en büyük ikinci siber saldırı olduğuna dikkat çekildi. 

Merkeziyetsiz blok zincir protokolü Poly Network, 2021 Ağustos'ta siber saldırıya uğradı ve platformdan yaklaşık 600 milyon dolar değerinde kripto varlık çalındı. Diğer taraftan geçtiğimiz sene DeFi saldırılarında yaklaşık 1,3 milyar dolar bedelinde varlık çalındı.

Kripto paralar borsalarla dans ediyor! Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Nureddin Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak!

İstanbulkart'a rekor zam geldi! Yüzde 92 yükseltildi!

Emeklilerin maaşları katlanıyor! İşte promosyon tutarları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön